– Vi byggde laget utifrån bröderna Davidsson och då ska de få chansen när serien nu sätter igång, säger lagledaren Fredrik Staaf. Ursprungstanken när vi satte ihop truppen var att åka med tre svenskar, Linus, Jonas och Daniel, och då ska vi inte börja med att stressa upp oss och frångå det.

Tyske Huckenbeck har annars haft en försäng fylld med både individuella tävlingar och seriematcher.

Daniel Davidsson har inte åkt nånting. Jonas Davidsson bara en match i Polen.

– Vi har pratat mycket om det de senaste veckorna och faktum är att Daniels försäsonger har sett ut så nästan varje år, så han är inte alls bekymrad över det. Istället är han väldigt, väldigt sugen på att köra för Piraterna i elitserien igen och då ska han och Jonas få chansen.

Oprövade Daniel Kaczmarek får också chansen, men kan inte bytas ut mot Kai Huckenbeck eftersom man då inte kommer upp i golvsnittet.

Fredrik Staaf fortsätter:

– Huckenbeck skulle bara kunna ersätta någon av våra svenskar och det bytet vill vi inte göra nu. När det gäller Daniel så var det han som bar Piraterna under 2017, så hans kapacitet finns det ingen anledning att tvivla på.

Hela laget, inklusive petade Kai Huckenbeck, kommer att samlas under måndagskvällen för den årliga träningsdagen då supportrarna får en första chans att se förarna på banan.

– Alla kommer hit, som det ser ut nu. Sen vet man av erfarenhet att det kan hända mycket i den här sporten. Men det är en värdefull dag för oss, där vi får träna men framförallt träffas och lära känna varandra.