Playoff-spelet gick som en dans. 7–3 borta i torsdags – och på lördagen säkrade Valdemarsvik avancemanget efter 2–0 i matcher mot Skillingaryd.

Det blev 7–2 hemma i Sparbankshallen.

– Jag skulle säga att vi vann den här matchen redan i torsdags. När de ledde med 2–0 efter första perioden men vi vände och vann där. De har en bra lina som man måste fokusera lite på, men vi spelade snålt mot dem, summerade Joakim Englund som inledde målskyttet i powerplay.

– Jag har fått lite förtroende där i division 3. Det är jättekul. Svinroligt. Kul att få vinna lite även om nivån är lägre.

Var det en "stänkare" från blålinjen du satte?

– Haha. Ett slagskott var det, men jag tror att målvakten var lite ur position. Det var en isare som gick in bredvid benskyddet, svarar backen.

I och med att Valdemarsvik vann playoff-mötet blir det fortsatt kvalspel för att nå hockeytvåan.

– Det känns som att vi gått så långt vi kan förvänta med det här laget. De lagen som är kvar från tvåan och trean har fyra linor som trummar på. Men vi ska se om vi inte kan bråka lite med dem i enstaka matcher i alla fall.

Målen för Valdemarsvik: Fredrik Asplund 2, Joakim Englund, Mathias Fransson, Andreas Bergström, Anton Frisk, Thomas Wallgren.