Datum: 5 augusti 2017.

Arnór Sigurdsson matchdebuterar i sin nya hemstad men inte för IFK Norrköping som värvat talangen från Akranes.

I Sylvias orangea bortatröja blir den unge islänningen straffmissare i derbyt mot Assyriska på Mamre.

Artikelbild

LÄS MER: "Jag valde ett hörn och det funkade inte. Det finns inget jag kan göra åt det".

November 2018 har Sigurdsson hunnit med att säljas för 34 miljoner kronor – IFK Norrköpings största affär någonsin – och tagit en ordinarie tröja i CSKA Moskva.

Det slutar inte där.

19-åringen sköt sitt första mål för den ryska storklubben i Champions League-matchen mot Roma och sänkte serieledarna Zenit i senaste ligamatchen.

Artikelbild

Det slutar inte där.

Under torsdagen startade Sigurdsson i Islands Nations League-match mot världstrean Belgien och kan numer alltså kalla sig A-landslagsman.

LÄS MER: "IFK-tätt mot värdstrean"

– Vi är inte förvånade. Hans styrka, en av hans styrkor, egenskapsmässigt är att han är oerhört stark mentalt. Han flyger inte iväg till månen i sina tankar när han presterar. Det är en spelare som snabbt vinner omgivningens förtroende för sina beslut på planen. Arnór fattar alltid beslut för lagets bästa. Han är 19 men spelar som han är 39, menar Jens Gustafsson.

Och ser en uppsida med succén även för IFK Norrköping.

Inte bara för den stora övergångssumman som affären innebar.

– Det ger en viss riktning i att vi behöver tro på framtiden och att vi jobbar för att framtiden ska bli bättre.

Vad menar du?

– Vi behöver alla tro att våra unga spelare kommer ha en framtid som är bra för dom och oss. Vi ska inte vara så romantiska över det som har varit. Det tror jag är viktigt.

Att jämföra allt med Niclas Eliasson och Christoffer Nyman eller längre bak i tiden än så?

– Egentligen vem som helst som tycker att det är fantastiskt för IFK att de var här och måste komma tillbaka. Det är en sak att den typen av spelare finns men vi har en framtid i unga spelare som förhoppningsvis blir ännu bättre. Det är viktigt att påminna sig om ibland.

Jens Gustafsson menar att det inte är någon mirakelkur eller hokus pokus som tagit Arnór Sigurdsson dit han är på så kort tid.

– Klart att han har en fallenhet att spela fotboll men ser man till antalet pass som han la ned i samband med sin sejour här så slog han de flesta på fingrarna i sitt sätt att träna. Det var inte bara för att bevisa för andra hur duktig han är. Det är kvalité i det han gör, säger Jens Gustafsson.