Av olika anledningar gör innebandyn om i spelsystemet för högsta serien och delar upp de 14 lagen i en söder- och norrpool där lagen i respektive pool möts en gång extra. För Libk betyder det spel i den södra poolen tillsammans med Mullsjö, Jönköping, Växjö, Helsingborg, Höllviken och Kalmarsund.

– Med tanke på den utvecklingsfas vi befinner oss i med det här laget hade jag gärna mött Storvreta och Falun i en match till. Nu får vi i stället bland annat Mullsjö en extra gång, säger Johan Astbrant, tränaren.

När spelschemat för kommande säsong släpptes på tisdagen står det klart att Libk inleder med bortamöte med heta konkurrenten och vårens kvartsfinalmotståndare Växjö i mitten av september. Därnäst hemmamöte med Jönköping helgen 22–23 september och sedan bortamatch mot Mullsjö några dagar därefter.

Precis som tidigare blir det 32 matcher för varje lag, med sista omgången 16 mars, där Libk avslutar på hemmaplan mot Falun.

– Nu har jag bara scannat över schemat lite snabbt, men jag konstaterar att vi fått ganska många vardagsmatcher på bortaplan med långa resor. Det ställer till det lite för dem som jobbar och gör att kostnaderna för klubben ökar något. Där har vi haft lite otur, men det är som det är, säger Astbrant.

Läget i laget?

– Just nu ganska lugnt. Men vi letar fortfarande aktivt efter en back. Där känner vi att vi behöver få en spelare till i truppen.

Premiären i höst, spelas 18–20 september: Växjö–Libk, Jönköping–Mullsjö, Kalmarsund–Höllviken, Storvreta–Dalen, Örebro–Lindås samt Falun-Sirius. Pixbo och Helsingborg spelar sina första matcher i omgången efter.