– Det är för höga toppar och låga dalar. Det är väldigt hackigt, säger ÅFF:s tränare Pontus Hydén efter matchen.

ÅFF började matchen starkast och fick också utdelning när Pontus Fredriksson nickade in 1-0 efter 13 spelade minuter. Men sedan tog det stopp i målskyttet.

– Det är där någonstans man känner att vi ska göra två. Vi har några lägen där vi är lite hetare än vad de är och borde gör fler mål. Gör vi det så kan vi döda matchen redan där. Istället bjuder vi in dem och blir bara lägre och lägre. De äter sig in i det, säger Hydén.

Artikelbild

ÅFF kom ut starkt på nytt efter pausvilan – men istället för att utöka ledningen satte Kristianstad 1–1.

– Det är smådetaljer som inte får hända. I slutändan är det kvalitén som inte finns där riktigt. Vi måste upp i nivå och hålla jämnheten en hel match, säger Hydén och fortsätter:

– Vi blir så jäkla rädda för att förlora och blir baktunga. När vi gör 1–0 blir vi livrädda för att släppa in ett mål bakåt istället för att våga gå för ett mål till. Killarna är jättebesvikna nu – för att vi måste vinna. Samtidigt har vi brutit en förlusttrend och tagit en poäng. Vi måste förstå att det är steg för steg som gäller framåt nu.

Ni spelar er till mycket chanser men får inte in bollen. . .

– Ja, vi har ett spel i oss där vi kan spela fint och hitta lösningar för att komma fram till målchanser. Men vi är så jäkla långt ner i källaren mentalt och vågar inte släppa ut. Det räcker med ett mål i baken så börjar vi spela ett spel vi inte ska göra. Vi gör inte det vi har pratat om. Men vi har bra fotbollsspelare och vi har det i oss.

Vad fokuserar ni på nu för att gå vidare?

– Vi fortsätter bygga på vårt spel. . . men sen är det att peppa mycket mentalt också. Vi kan inte gräva ner oss utan måste hjälpa killarna upp. Träningsveckorna har sett jättebra ut med ett bra go. Men vi behöver få med oss de här små bitarna för att få ny energi.