LÄS MER: Världsmästaren kommer till Norrköping

Det första anmälningsstoppet var på midnatt mellan torsdag och fredag. O-ringens generalsekreterare Thomas Öberg kunde tillsammans med kollegor spänt vänta in hur det såg ut.

De fick ett glatt besked – exakt 8 600 anmälda var facit när klockan slog 00:00. I fjol när Örnsköldsvik arrangerade landade den siffran på 8 482.

Artikelbild

– Det här var ett viktigt delmål för oss. Det var lite känslan av en valvaka för oss när det tickade in anmälningar. Fantastiskt roligt att det ser ut så här, det är en bra start för oss, säger Thomas Öberg som var på ett strålande humör

– Jämfört med de siffrorna jag har från de senaste tio åren så är det här den näst bästa siffran i det här skedet (endast Sälen 2008 är bättre). Att ligga före Höga Kusten från i fjol trodde jag faktiskt inte. Deras siffra var väldigt bra och långt bättre än åren innan. Det här ingjuter ännu mer energi i organisationen att fortsätta jobba hårt.

Och målet är så klart att få ett högre deltagarantal än Höga Kusten fick i fjol med 17 171?

– Det är klart. Det är ingen tävling, men vi har sagt att det vore riktigt kul att nå över 20 000 deltagare vilket bara har hänt sju gånger i O-ringens 54-åriga historia. Siffrorna nu ger en indikation på att det är nåbart. Vi tror på vårt koncept.

O-ringen jobbar stenhårt med marknadsföringen, både med klassiska flyers och i sociala medier. Thomas Öberg hyllar alla som drar sitt strå till stacken med arrangemanget och lägger ner mycket tid.

– Att vi får mycket deltagare är jätteroligt. Men det allra viktigaste är att erbjuda en riktigt bra upplevelse för deltagarna med logi, mat, toaletter, internet och allt sånt där, säger Thomas Öberg.

– Det är ett helt samhällsprojekt vi håller på med. Det ska ju in 10-15 000 personer och campa ute vid Himmelstalund. Det är minst lika mycket semestervecka som tävling för de som kommer hit, säger Thomas.

Runt hälften av O-ringens deltagare kommer inte att bo på campingen. Där har arrangören en utmaning att ta sig an.

– En sak som vi är måna om är att få Norrköpingsborna och övriga i regionen att hyra ut sina huvagnar och hem och så där. Det är något som vi verkligen måste fortsätta jobba med. Det är en nyckelfaktor för att vi ska kunna fortsätta få in många deltagare, säger Öberg.