SportExpressen släppte nyheten att den tidigare avstängde basketspelaren Rudy Mbemba väljer Dolphins som sin framtida klubb.

Pointguarden är spektakulär, kanske en av de bästa Svensk basket fått fram, trots att det aldrig nådde ända fram till NBA.

– Han är en spelare som kan kombinera det svåra med att vara spektakulär och effektiv ute på basketplanen. Det finns inte så många spelare som klarar av det, säger Dolphins Lasse Johansson.

Men allt har inte varit fläckfritt.

29-åringen kommer från en två år lång avstängning för att upprepade gånger uteblivit från dopningskontroller då han spelade i division I. Han hade innan dess dömts till dagsböter för narkotikabrott, olovlig körning samt rattonykterhet.

En tillvaro han ska ha lämnat bakom sig för att på nytt försöka komma tillbaka till basketen.

Rudy Mbemba har tränat med Dolphins och gav ett starkt intryck

– På grund av hans bakgrund kollar vi på en helhetsbild. Det är just därför vi inte är hemma än. Vi pratar med varandra och ett avtal måste till. De inledande samtalen har varit positiva och visat att det har skett en förändring, säger Lasse som betonar att ingenting är klart.

– Jag har hört rykten om att andra klubbar är intresserade. Om man ser till hans kvalité så tror jag alla klubbar i ligan är intresserade, säger Lasse.

De senaste månaderna har flera youtubefilmer lagts ut där Rudy Mbemba ses gör ett antal spektakulära dunkar. Filmer som kan tala för att en comeback är på gång...

(Se filmerna nedan).