– Det är tufft, men nu har vi kört ett par veckor så vi börjar komma in i det. Det ger väldigt mycket, säger Libk:s Oskar Seth och fortsätter:

– Jag känner mig starkare. Det är kul när man känner att det ger någonting.

Inne i Beach Arena springer spelarna för fullt med pulsklockorna på för att följa utvecklingen. Det är första gången de kör en träning på sand likt detta under en försäsong.

Artikelbild

– Det är andra muskler man använder – under fötterna och även vaderna känns. Det är något nytt. Men det är kul att vi inte bara är i spåret och springer, säger Seth.

Det var en period som Oscar Seth hade tappat motivationen för innebandyn. Nu har han fått tillbaka den och är en av spelarna som alltid stannar längst på träningarna – men också ser till att träna själv under extrapassen som finns tillgängliga.

– Det finns möjlighet att stå och skjuta på dagarna och träna extra. Det är grymt. Jag har precis flyttat så jag bor en meter från hallen. För mig är det bara att gå ner och köra. Det är perfekt. Jag känner mig mer motiverad än någonsin, säger han.

Nyförvärven har trillat in där flera toppspelare har fyllt på truppen. Därmed kommer Oskar Seth att kliva tillbaka som ytterforward efter en säsong som center.

Artikelbild

– Vi har ett skitbra lag. Kolla på Max Wahlgren, Simon Palmén och den nya tjeckien som kommer in. Det är tre superkillar. Jag och Astbrant har haft en dialog om att jag ska spela vänsterforward igen. Men det ska bli kul. Jag trivdes som center fast att jag aldrig hade spelat på den positionen innan, men jag har inga problem med att spela vänster igen. Det är utmanande för mig själv. Tanken är att jag kommer spela med Matej (Jendrisak) och Max (Wahlgren). Om jag kan komma upp i deras nivå och hjälpa dem tror jag det kan bli riktigt bra.

Seth trycker även på den bra gemenskapen som finns i laget.

Artikelbild

– Vi har en jävligt god stämning. Det har aldrig känts så här bra i laget. Man kan prata med alla. Oftast är det indelat i grupper trots att man är ett lag – men jag känner att jag kan snacka med alla och ha kul med alla. Vi hänger mycket utanför. Det är sjukt kul.