Det var jämnt och dramatiskt i det sista heatet som avgjorde premiären i allsvenskan. Men Kim Nilsson stod upp och tog heatsegern i nomineringsheatet som avgjorde matchen. Visserligen var det motorstopp för Ludvig Lindgren och bakom Kim vurpade nye Erik Riss, men när Vargföraren fått fart på cykeln och hade den sista poängen säkrats, 46–44.

Till och med vädret var vackert när Vargarnas premiär startade mot Valsarna.

Hemmalaget var delvis nytt med Peter Jansson gjorde comeback som lagledare efter åren med Mats Boström.

Artikelbild

| Viktor Bergström och Erik Riss.

Nya i premiäruppställningen var Erik Riss, Mathias Thörnblom, Joel Andersson och Henrik Bergström.

I år ska det vara mer "Norrköpingskänsla" i Vargdepån.

Ja, faktiskt hela klubben.

Först ut att tacka för förtroendet var kolmårdskillen Viktor Bergström tillsammans med Erik Riss.

Artikelbild

Efter en något hackig förstakurva där stopp tvingade Vargaduon att slå av på gasen, vände de 1–5 till 5–1-seger efter omkörningar.

Smakstart i första heatet.

Artikelbild

| Viktor Bergström.

Efter ett oavgjort andraheat, började Valsarna plocka poäng. Mycket tack vare gästernas reservförare Andreas Westlund.

När han hade gjort sin andra start i fjärde heatet var Valsarna ikapp och förbi Vargarna med två poäng (11–13).

Artikelbild

| Erik Riss.

I Bergströmsheatet, Viktor och Henrik, blev det 3–3. Även i sjätte heatet blev det på nytt oavgjort efter en vurpa av Vargarnas Joel Andersson. Han var dock sportslig nog och drog bort cykeln så loppet kunde fullföljas. Mathias Thörnblom körde ensamt hem trepoängaren som gjorde att 3–3, säkrades trots övertaget på banan.

Men Vargarna åkte på en ny smäll, efter en ganska misslyckad start av nye Erik Riss och Viktor Bergström i heat sju. De båda hemmaförarna blev frånåkta av Ludvig Lindgren och Filip Hjelmland. 5–1 till gästerna och underläge med sex poäng, 18–24.

Artikelbild

| Dennis Fagercrantz.

En riktigt bra start i åttonde heatet av nyförvärven Joel Andersson och Mathias Thörnblom kom som en skänk från ovan för Vargarna.

Duon ledde från start till mål och en femetta reducerade underläget till bara två poäng.

Artikelbild

| Henrik Bergström.

När Kim Nilsson gjorde sin andra start för kvällen bytte han innerspår till ytterspår. Det betalade sig bättre mot första starten som bara gav två poäng. Nu blev det en heatseger i heat nio. Vargstjärnans första för kvällen.

Dubble långbanevärldsmästaren Olle Riss visade mod då han försökte utmana Valsarnas Thomas H Jonasson ända in på målsnöret, men det räckte bara till en 3–3 och Valsarna gick till ledning i paus med två poäng.

Artikelbild

| Mathias Thörnblom.

Vargarna tog en milt sagt viktig femetta i tolfte heatet. Kim Nilsson tog segern men Joel Andersson var poängmakaren som höll undan för Valsarnas lagkapten Ludvig Lindgren.

Ledning 37–35 för Vargarna kvitterades till oavgjort, 39–39, i 13:e heatet trots en stark omkörning av Viktor Bergström som kanske var kvällens mest spännande duell.

Artikelbild

| Joel Andersson.

42 lika före nomineringsheatet.

Där kom avgörandet av rutinerade Kim Nilsson som med lite hjälp av ett motorstopp i starten för Valsarna, såg till att segern gick till hemmalaget.