Självkritiken hos den dubble långbanevärldsmästaren var egentligen obefogad. Tysken visade hjärta, vilja i nya och mer hemmabetonade Vargarna. Sista nomineringsheatet visade inställningen.

Valsarnas Ludvig Lindgren fick stopp i starten, men det hjälpte för Vargarna att få hem fler poäng än Valsarna. Kim Nilsson såg till att vinna, pressad av Filip Hjelmland. Riss som jagat bakom den ende föraren, föll i den näst sista kurvan, reste sig och körde hem den sista symboliska poängen som satte 46–44 i matchen.

Allt för laget, även om det redan kunde varit avgjort.

Artikelbild

| Viktor Bergström och Erik Riss.

– Jag är glad att deras fjärde förare inte var på banan när det hände.

– Jag förväntade mig lite mer av mig själv. Jag var här och tränade i tisdags, och banan var helt annorlunda. Jag missade varje start så jag var tvungen att jobba hårt i heaten, tyvärr, sa Erik som körde hem åtta poäng i den jämna premiären på Ica Maxi Arena.

Nygamle lagledaren Peter Jansson som satsat norrköpingsbetonat, inte bara i Varglaget, utan över hela linjen i klubben var nöjd med hemmapremiären.

– Det var jämnt och onödigt spännande men det kändes inget speciellt. Redan när jag åkte hit var jag inte nervös, kanske det var för att det är normalt för mig. Det är samma ledare, funktionärer, samma tidningsreportrar. Det är normalt, är det så är det inte nervöst. De här tre åren jag varit borta, Det kändes som igår, sa Jansson.

Artikelbild

| Viktor Bergström och Erik Riss.

Norrköpingsmodellen fungerade bra?

– Vi kommer trilskas på, killarna kommer få chansen att åka. Sedan kommer vi givetvis ge chansen till en och annan förare utifrån. Men vi har Norrköpingskillar som vill och kan, så är det, berömde lagledaren.

Artikelbild

Det kanske gällde främst veteranen Viktor Bergström och symboliskt nye unge Henrik Bergström.

Unge Henrik som inte är släkt på något sätt med Vargarnas alla Bergströmmare, körde hem stabila enpoängare från sin reservplats. Han växte för varje heat.

Artikelbild

| Viktor Bergström.

Det blev fyra poäng i den allsvenska debuten för hemmaklubben för vikbolandskillen.

Åtta poäng av Viktor och flera fina omkörningar.

Artikelbild

| Erik Riss.

– I det stora hela är jag nöjd. Det finns fortfarande saker att jobba på. Jag hade stora problem med starten.

Det blev en del omkörningar?

Artikelbild

| Dennis Fagercrantz.

– Den sista är jag väl kanske mest nöjd med, den fick jag jobba länge för. Det var en skön start på säsongen och första hemmamatchen. Det satt långt inne men det var skönt att vi kunde vinna, sa Viktor Bergström.

Det tyckte säkert de flesta av de 667 åskådarna som valde Vargar och speedway före hockey-VM och vårrus i den vackra vårkvällen.