Segersviten har byggts på med nyförvärven Eugene Harris och Jonathan Dubas som både har breddat och spetsat truppen.

– Det är kärngruppen som har varit med från start som har dragit det tunga lasset. Men vi har fått in två tunga pjäser och bra killar. De har anpassat sig och bidragit och samtidigt höjt intensiteten på träningarna och ökat konkurrensen. Nu har vi kunnat träna fyra–fem dagar och laget kommer samman mer och mer. Om två–tre veckor kommer det se ännu bättre ut, säger Chuk.

Den stora frågan är hur bra det kommer se när det drar ihop sig till slutspel.

– Vi sitter i en bra sits och på sikt kan vi vara med där uppe. Jag är absolut inte missnöjd med hur vi har spelat men vi är lite ojämna ibland. Vi ser att vi har en hög nivå men det gäller att hitta jämnheten.

Segersviten kommer testas rejält i Luleå Energi Arena på fredagskvällen. De svenska mästarna har 13 vinster och bara två förluster inför mötet med tvåan Dolphins som ligger sex poäng bakom.

Luleå vann med 87–81 senast i Stadium Arena och Adnan Chuk behöver ingen ytterligare påminnelse om vad som väntar.

Det mötet, den 2 december, var för övrigt senaste gången som Dolphins åkte på en förlust.

– Självklart är det tuffast möjliga motstånd, inte minst på bortaplan med bra publik och stämning. Men det är också en bra utmaning, konstaterar Dolphinscoachen.

Hur besegrar man Luleå då?

– Det är lättare att snacka om det än att göra det. Men det gäller att kontrollera tempot. Höja det ibland och sänka det ibland när vi ser att de gynnas av att spelet går upp och ner. Det är ett tufft lag med många hot framåt.

Decembermötet i Norrköping fick ytterligare krydda i efterspelet. Det var då på presskonferensen som Adnan Chuk släppte den normalt så diplomatiska inställningen och gick till hård attack mot domarinsatsen. Av bara farten fick även Luleåcoachen Peter Öqvist en hygglig skopa av Chuks ilska och irritation.

– Jag brukar inte uttrycka mig i de termerna men då gick det så tydligt över gränsen. Det var en påhittad teknisk foul på mig som ingen förstod. Men det var då. Nu fokuserar vi på det här, säger Chuk.

Hur blir det att möta Öqvist igen?

– Jag har inte ens tänkt i de banorna. Men det här är inte Adnan mot Peter eller Anton Saks mot Jocke Kjellbom. Det är Norrköping mot Luleå.