Det var knappast någon drömöppning av IFK Norrköping på Lindös hemmaarena.

Solen sken och de gulkädda tjejerna var piggare in i duellerna, och skickade ganska logiskt in matchens första mål.

Unga men målfarliga Molly Wiklander skickade iväg en boll som rann igenom alla spelare mot bortre burgaveln.

Nästan alla var överraskade av ledningsbollen.

Det var långt ifrån oförtjänt.

IFK Norrköpings tränare Anna Eriksson fick spela ut hela sitt känsloregister för att väcka laget.

– Det satt hårt inne. Inledningen var undermålig och stundtals en katastrof. Inget det vi sagt att vi skulle göra gjorde vi, sa Anna om första halvlek.

Artikelbild

| Duktige Lindömålvakten Anna Veström tar ned en boll framför LFC-lånet Alva Selerud.

Det var först när Maja Lundman kvitterade samtidigt som IFK justerat elvan som pendeln vände.

1–1 var ett slumpmål – eller en påpasslig aktion av Maja Lundman.

– Det kändes som att vi behövde en kvittering för att komma igång. Men det har sett ut så tidigare. Det är något vi måste förbättra, att vara med från minut ett, sa Maja kritiskt.

I andra halvlek upprepade sig mönstret lite, men efter att IFK bytt in Lovisa Gustafsson och Linn Bogren fick IFK en bättre tyngd i sitt spel.

– Det känns skönt att vi har en sådan bred trupp att vi kan göra byten och ha samma kvalitét på planen, sa Maja som själv spelade samtliga 90 minuter.

En bra genomkörare före collegelivet som väntar i Florida efter sommaren. Vid sidan av jobbet och fotbollsträningarna blir det extrapass.

– Lite svårt när man jobbar att träna innan man ska till fotbollen. Nu blir det bara en vecka sedan har jag semester innan jag drar, sa anfallaren.

– Kul med miljöombyte, sedan är det varmt där. Som idag.

För Lindö blev det ännu en derbyförlust, trots den övertygande starten på hemmaplan i solskenet. Men det kanske inte är IFK som är det viktigaste poängen för nykomlingen som är tillbaka i ettan för andra gången.

För att stanna?

– Det gör vi, vi har som mål att komma sexa och vi ligger sjua, sa mittbacken och lagkaptenen Johanna Alm som agerade starkt.

Hon var besviken över derbyförlusten och Majas kvittering.

– Vi fick en jättebra start, vi överraskade dem lite. Sedan är det någon form av trötthet som letar sig in i vårt spel. Oturligt mål som de kvitterade på, den ska bort innan det blev någon situation. Det är synd. Samma gäller i stort sätt i vid deras andra mål. Tyvärr går vi ned oss och tappar motivationen i vårt spel, sa Johanna som var framme och gratulerade alla motståndarna innan hon lämnade planen.

Inga heta känslor längre för ett derby?

– Jo, det är jättesurt. Det är det värsta som finns.