Sent avgörande när Åby vann efter övertid

Åby IBK fortsatte sin vinstsvit efter ett spännande möte mot Olofströms IBK. Segern skrevs till 7–6.

Åby IBK tog en ny seger i en spännande match.

Innebandy2019-11-16 17:27

Lördagens möte började med ett tidigt inledningsmål från gästerna. Hemmalaget som inför matchen lyckats hålla på en segersvit såg blekt ut inledningsvis. Chanserna flög sedan tätt för Åby som drygt 9 minuter in i första perioden kvitterade till 1–1. Åby behöll därefter kontrollen under resten av första perioden.

Den andra perioden bjöd på tät spänning i luften. Åby höll på kontrollen men mindre mål. Publiken satt som på nålar under hela perioden medan de båda lagen hade kamp om övertaget. Tillslut brast det och Åbys Jimmy Bagge var den som tryckte dit periodens enda mål.

– De hade bra spel under hela matchen, när vi gjorde misstag så var de där och tog vara på dem. Sen gör vi en del misstag som vi heller inte ska göra. Men vi experimenterar lite med truppen nu men det löser sig ju mer vi spelar, sa Åbys tränare Niclas Johansson.

De avslutande 20 minuterna var en riktigt berg-o-dalbana. Resultatet av båda lagens hårda arbete ledde till övertid, där Åbys Adam Wastesson hittade en öppning och satte det matchvinnande målet för en fortsatt vinstsvit.

– Det är kul att möta lag som krigar, sen släpper vi lite väl mycket, menade matchens lirare Mathias Pettersson.

Matchfakta

Åby IBKOlofströms IBK 76 (11, 10, 45, 10)

Mål: 0–1 Mika Mikkonen, 1–1 Mathias Pettersson, 2–1 Jimmy Bagge, 3–1 Joakim Marcus, 3–2 Alexander Zoric, 3–3 Jonathan Torikka, 3–4 Alexander Zoric, 4–4 Petter Vester, 5–4 Jimmy Bagge, 5–5 Viktor Ojala, 6–5 Adam Wastesson, 6–6 Alexander Zoric, 7–6 Adam Wastesson.

Karta: Åby Arena