Norrköpingstjejen Filippa Karlberg lämnade Eneby BK i augusti efter att stänkt dit hela elva mål under vårsäsongen i division 2.

Det blev en annorlunda flytt då hon hamnade i Island och spel med Afturelding FC i den isländska andraligan. Filippa Karlberg spelade med Afturelding fram till att säsongen var över, med andra ord en och en halv månads tid. Afturelding kom på sjunde plats av tio lag.

Hon levererade, satte dit tre mål på sex matcher, men det var inte aktuellt att stanna kvar för ännu en säsong på Island.

– Jag trivdes jättebra med allt runt omkring. Det var en rolig erfarenhet och det gick bra för mig. Men jag gillade inte riktigt sättet man spelade på. De spelade inte fotboll, det var mest springa och väldigt fysiskt, det passar inte mig jättebra, säger Filippa Karlberg.

Efter en höst och vinter då Karlberg har hållit igång med Eneby, så ville anfallaren vidare.

– Jag ville fortsätta satsa och ville spela på en högre nivå än division 2. Då fick jag ett provspel med Kvarnsveden som gick bra. Efter det fick jag ett kontraktsförslag från dem, säger Filippa.

Det var inget att tveka på när erbjudandet kom?

– Egentligen inte. Det enda som behövde fixas var jobb och lägenhet. Det löste sig och jag har bott där uppe sedan i söndag. Rent fotbollsmässigt känns elitettan som en väldigt bra nivå för mig. Jag har bara bra intryck av föreningen hittills.

Kvarnsveden från Borlänge åkte ur allsvenskan 2017 och gör sig redo för den andra raka säsongen i elitettan.

– Ambitionen är att gå upp till allsvenskan igen och det är självklart jätteroligt att få vara med på det, säger Filippa Karlberg som spelar sin första träningsmatch med nya klubben till helgen mot BP.