– Sleipner och Linköping kommer att göra upp om det här. Jag kan inte tänka mig något annat, sa Kim Hellberg, Sylviatränaren, efter toppmötet på Linköping arena.

Efter tre tre raka oavgjorda matcher på hemmaplan för hårdsatsande Linköping City blev det viktig seger – 1–0 inför årsbästa 421 åskådare – och därmed minskat avstånd till serieledande Sleipner.

– Enormt skön seger. Vi fick jobba hårt, men gjorde det riktigt bra. Det känns som vi tar steg framåt hela tiden, sa Daniel Svärd, som förmodligen var den som sprang allra mest.

Det var trean (rutinerade Linköping City) mot tvåan (unga Sylvia) som möttes och viktiga poäng på spel för att inte tappa mark i toppen.

Det märktes.

Två bra lag och stundtals riktigt hög klass för att vara på division 2-nivå.

Högt tempo, rejält spel, passningsorienterat, attackvilligt och en hel del tuffa dueller.

Att Kim Hellberg var nöjd med allt förutom resultatet sa det mesta.

– Visst, City var tyngre och starkare, men det hade varit konstigt annars. Vi var tippade dyngsist, men den här gruppen har gjort något fantastiskt i vår. Jag har sett City några gånger tidigare och de har aldrig varit i närheten av att springa så här mycket, sa han.

Det var chanser åt båda håll i matchinledningen, men allt eftersom i första halvlek tog City över. Med 41 minuter på klockan gav det också utdelning när Michael Uwezu slog ett inlägg som en Sylviaförsvarare olyckligt styrde i eget mål.

Mer än så blev det inte, trots ett antal möjligheter även efter paus. Sylvia stod upp bra, även om det fortsatt var hemmalaget som skapade mest och vann välförtjänt. Bland annat tvingades Julius Lindgren, målvakten, till en skön parad på Esat Jasharis skott strax utanför straffområdet.

Inbytte Abdul Aziz skaffade sig läge att kvittera i slutminuterna, men Michael Hartmann sträckte ut och räddade till hörna. 1–0 till City och platsbyte i tabellen.

– Sylvia hade bra rörelse och mycket platsbyten. Det visste vi om och gjorde vad som krävdes för att klara det. Alla vet att det varit en del ruljans och att vi inte riktigt var samspelta när serien började, men det blir bättre och bättre, sa Daniel Svärd.