I juli förra året lämnade Christopher Telo IFK Norrköping efter elva år i klubben. Flyttlasset gick till norska Molde. Där har framgången än så länge uteblivit. Under den här säsongen har vänsterbacken bara startat två matcher.

– Det var lite in och ut i början, sen när jag började komma i gång skadade jag mig, säger Telo.

Han var med i elvan när Molde besegrade IK Start med 3­–1. Det var den 27 maj. Sen dess har det inte blivit någon mer speltid.

­– Där hade det kunnat rulla på, men jag skadade mig då också.

Nu har han problem med de nedre magmusklerna, men diagnosen är ännu inte fastställd. Någon tidpunkt för när han kan vara tillbaka i spel finns inte.

– Jag hade hoppats på att det skulle vara bättre nu, men jag är inte riktigt där än. Så det är svårt att säga.

Molde har gått som tåget i Tippeligan och ligger på en tredje plats. Laget har spelat ihop 20 poäng på 16 omgångar. Tufft att slå sig in? Så ser inte den tidigare IFK-spelaren på det.

– Man vill ju att det ska gå bra för laget och vi vill ju vara i toppen, så det ser jag inte som något negativt. Jag har tro på mig själv och tycker att jag besitter kvaliteten.

Sommaren är i fotbollssammanhang förknippat med övergångsfönstret. Det är ingenting som Telo går runt och funderar över.

– Jag tänker ingenting på det egentligen. Just nu fokuserar jag bara på att bli frisk.

En återkomst till IFK, hur ser du på det?

­– Det är inget alternativ jag har. Så det är ingenting som jag kan säga så mycket om.

Finns det intresse från andra klubbar?

– Det är ingenting som jag hört om. Jag har ju inte spelat, så det vore ju lite konstigt.

I Molde finns flera andra svenska spelare, bland annat Andreas Linde och Mattias Moström. För det norska laget väntar härnäst Europa league-kval.

–Jag är hoppfull. Vi har en spännande tid framför oss med uppehåll i ligan och Europa league-kval. Det blir förhoppningsvis ett spännande äventyr, avslutar Christopher Telo.