LÄS MER: Betygen: De var bäst i IFK

LÄS MER:Så var matchen

Manager Jens Gustafsson fortsatte med den offensiva vägen han valde vid förlusten mot IFK Göteborg.

Mot ett välbalanserat Sundsvall valde han att satsa – ännu mer framåt.

Det betalade sig.

– Vi började ändra mot Göteborg och redan då var det skillnad. Vi försöker pressa högre med fler folk och vi skapar väldigt mycket mer chanser. Klart att Sundsvall har ett väldigt bra innermittfält, man får ta med sig att de får lite chanser ibland, sa Nyman om den iskalla kalkylen som gav utdelning.

Två segrar på veckans tre allsvenska matcher.

Artikelbild

| Påpassad. Jortdan Larsson ökade på sin målskörd i den allsvenska skytteligan.

Sundsvall må vara ett ekonomiskt krisande lag. Men de har alla verktygen i truppen. Två innermittfältare som behärskar samspel under press. rutinerade Maic Sema och tekniske Jonathan Tamimi som tvåfotsdribblade med naturlig ryggmärgsreaktion. Lägg till ständige djupledsfaran Linus Hallenius.

Sundsvalls anfallare hade redan hotat Isak Pettersson tre gånger innan Nyman nickade in 1–0 – på sin tredje klara målchans.

Artikelbild

| Christoffer Nyman satte en boll och levererade en assist, ändå var IFK-anfallaren inte helt nöjd med matchen för egen del.

– Klart att det var skönt. Sedan att vi gör 1–0 och och ganska snabbt kommer den andra. Det är klart att luften går ur dem då lite. Det var jätteskönt, sa Christoffer Nyman som satte fram skallen på Kasper Larsens framspelningsnick.

Sedan bytte Nyman till assistrollen i IFK Norrköpings nygamla 3-4-3-uppställning. Jordan Larsson tog skottet från distans, 2–0 på fyra minuter, bakom William Eskelinen.

– Att vi skulle slå Sundsvall, det trodde jag inte. De har ett väldigt bra innermittfält med bra kemi. Vi kunde gjort fler mål än vi gjorde men vi kunde hålla undan och det var skönt.

Jordan Larssons mål var det sjätte i allsvenskan och nu ligger IFK-anfallaren i skytteligans toppskikt. AIK:s Tarik Elyounoussi satte två för AIK samma kväll och är uppe i åtta mål.

Jordan Larsson gillar den framåtvända balansen.

– Vi var lite rakare i vårt spel och det var bra.

– Vi hade en väldigt trevande inledning och det är väldigt viktigt att vi tar de här trepoängarna. Skjuter man inte så gör man inga mål, så är det. Det är många gånger en försvarare blockar om man kommer tillbaka eller går ut. Man måste skjuta. Tidigare under säsongen var vi lite för osäkra på oss själva och spelade i sidled, eller för säkra för att gå för att hela vägen och gå på.

Hade det delats ut stilpoäng skulle Maic Semas klacklobb i första halvlek till Linus Hallenius varit värt ett mål.

Naivt kanske, men vackert. Idag var IFK det mer effektiva laget.

Nu väntar en veckas vila

– Fysiskt är det okey men idag känns det inte som någon av mina bättre matcher, det finns fler nivåer på formen. Men så kliver man av med ett mål och en assist ändå. Så är det ibland, sa Nyman lättat.