0–1-förlust hemma mot serieledarna AIK och det fanns två olika sidor av matchen.

Den bra: Vita Hästen gav seriens bästa lag en rejäl match.

Den dåliga: Det gav noll poäng.

Artikelbild

Leif Strömberg som upplever en påfrestande tid som huvudansvarig tyckte hans lag var väl så bra som AIK – och passade på att skicka en passning till de som följer tabelljumbon.

– Vi vet om tabelläget, vi vet om att det är trepoängssystem. Vi vet vad vi kan prestera. Det måste vi prestera varje dag, sedan kan folk skrika hur mycket de vill eller så väljer du och stöttar oss, säger "Strumpan".

Du menar de på läktarna?

– Nej, jag säger inte de på läktarna. Jag säger generellt. Stå upp bakom oss, vi kommer kriga. Det lovar jag.

Har det varit onödigt mycket negativt eller förstår du med tanke på tabelläget?

– Jag säger så här: Jag är av kött och blod också men när folk attackerar oss när vi jobbar arslet av oss och strider – då förvandlas jag till teflonmänniska. Jag står upp för mina spelare och kommer stå upp för mina spelare.

– Det är ingen livlina men det är trepoängssystem, fortsätter vi att jobba så här dag ut och dag in så kommer det hända grejor. Slutar vi jobba så kommer det inte hända någonting. Jag jobbar 24/7 jag har ett fantastiskt jobb som får jobba med ishockey. Jag jobbar dygnet runt. Väljer jag att inte jobba kommer det aldrig hända någonting, säger Strömberg.

Marcus Eriksson som upplevt med- och motgångar under sin långa Hästenkarriär medger att han inte mår bra av situationen.

– Hästen är ju halva livet. Det känns. Det är inte roligt.

Samtidigt betonar han att det är viktigt att försöka isolera sig mot den värsta kritiken.

– Det har inte sett jättebra ut i år men det har sett ungefär likadant ut de se senaste åren. Vi har krigat, spelet har inte varit elegant. Man får inte glömma bort det och tycka allt är skit. Vi kan inte spela hockey som AIK. Vi har inte materialet till det. Då kommer stå 10–0 i baken efter tre gånger 20. Man får se vad vi har för lag och sätta kraven till det, säger "Macke".

Du ser potentialen i gruppen att vända det här?

– Som idag: Vi möter serieledarna och är definitivt inte utspelade. Det är en jämn match. När vi spelar bra är vi jättebra och när vi inte är bra är vi jättedåliga. Vi måste bli jämnare, säger Marcus Eriksson.