"Skulle kunna göra 100 sådan mål"

Jesper Samuelssons ledningsmål var mer effektivitet än finess. Men det speglar Hästens hårt jobbande attityd och segerkänsla. "Ny match på söndag".

Jesper Samuelssons 2-1 mål var viktigt på bortaisen, både för honom och laget.

Jesper Samuelssons 2-1 mål var viktigt på bortaisen, både för honom och laget.

Foto: SIMON HASTEGÅRD

Ishockey2019-11-22 22:27

Vita Hästen tog fjärde raka segern borta mot Kristianstad.

Laget klev förbi nykomlingen i tabellen och bekräftar formen efter skrällsegern senast hemma mot Modo.

Avgörande målskytt var Ístvan Bertalis som gjorde poäng för tionde matchen i rad.

Det och ett hårt jobbande kollektiv.

Statistik visar helheten över en säsong, sällan skeenden. Hästen är 14:e lag i tabellen när det gäller insläppta mål i numerärt underläge.  Något Jesper Samuelsson tycker är missvisande.

– Efter matchen mot Mora har vi jobbat hårt på att få en trygghet och stabilitet. Egentligen är procenten ointressant, det är hur vi hanterar och jobbar med det som betyder något, sa Jesper efter bortasegern mot Kristianstad.

Samtidigt är Kristianstad det kanske mest effektiva laget i numerära överlägen. Tidigare Hästenbacken Amil Krupic serverade Johan Lundgren framför mål som fick fritt skottfält mot Viktor Kokman.

Matchens första mål följde statistikens lagar.

Det blev bara ett mål i den första perioden.

Men Vita Hästen som har sina bästa stunder i mittenperioden och skulle inte bli utan utdelning.

Kevin Elgestål fångade upp en puck vid sargen, spelade tillbaka ned till Marcus Eriksson som spelade fram Anton Johansson som inte gjorde något misstag framför hemmakassen.

Det skulle komma mer. 

Degerstedt spelade fram Erik Borg som fick ett friläge från kanten, han sköt och på returen vispade Simon Krekula in pucken.

Men efter videogranskning av domarna som först signalerat för mål, visade det sig att Antti Lehtonen blev oavsiktligt satt ur spel av Borg när han passerade efter sitt första avslut.

Fortsatt 1–1.

Något irriterat på isen.

Utdelningen skulle komma efter att Kevin Elgestål kom ut på isen efter en senare utvisning. Han fångade upp pucken vid offensiva blå linjen och skickade in det mot hemmamålet. Jesper Samuelsson snappade upp returen och jobbade in 2–1-målet för Hästen.

35 sekunder före periodpausen.

Det var kanske inte det vackraste mål du gjort?

– Skönt att få sätta dit den igen, det var ett tag sedan och jag har haft chanser. Jag kan göra 100 sådan mål oavsett hur de ser ut, sa viljemänniskan som ofta hamnar i de rätta lägena.

Tredje perioden kunde hemmalaget kvittera efter en ganska lätt puck mellan benen på en skymd Viktor Kokman.

Men ett par utvisningar senare kunde Hästens poängkung Ístvan Bartalis producera för tionde matchen i rad. Det var mer en omställning istället för uppställt power play-spel när Adam Ginning serverade Bartalis pucken som skickades upp med en backhand.

Det var en irriterad avslutning för spelarna med något förvirrade domare. Efter ett par uppgörelser. Arvid Aronsson och Johan Lundgrens slagsmål blev mest intensivt och resulterade i matchstraff.

Marcus Eriksson åkte på en bentackling men fick ändå en utvisning i slutminuterna då domarna ansåg att han stod för en diving.

Men till slut kunde Hästen spela hem segern efter Ístvans luriga backhand.

Nu väntar derbyt på söndag borta mot Västervik.

Vita Hästen har en lättare träning på lördag för att får kropparna i form igen.

– Återhämtningen börjar redan nu. 

Hoppas ni på mycket supportrar borta mot Västervik?

– Det är den närmaste matchen och derby så det kan nog bli en del. Det känns kul om publiken börjar hitta tillbaka. Det var många mot Modo och de lockade nog en del. Det vore kul om publiken börjar hitta tillbaka, sa Samuelsson före bussresan hem.

Matchfakta

Kristianstad– Vita Hästen 2–3 (1–0, 0–2, 1–1)

Målen: 1–0 (9,52) Johan Lundgren, 1–1 (23,35) Anton Johansson (Marcus Eriksson, Kevin Elgestål),  1–2 (39,25) Jesper Samuelsson (Kevin Elgestål), 2–2 (43,58) Fredrik Hansson, 2–3 (55,58) Ístvan Bartalis (Adam Ginning).

Utvisningar, KIK: 43 min (2x2 min, 2x3, 2x3, + 1x5, 1x20) VH: 43 min (2x2 min, 2x4, 2x6, + 1x5, 1x20)

Skott: 19–32 (7–13, 5–13, 7–6)

Publik: 1587.

Karta: Kristianstad Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!