En pålitligare målskytt får man leta efter. På lägre nivåer gjorde Esat Jashari över 40 mål med Chile Unido, och även högre upp har han levererat.

– De senaste fyra åren har han gjort över 15 mål i snitt, konstaterar Assyriskas sportchef Michel Aldemir om sejourerna i Assyriska, Motala AIF och senast Linköping City.

I Aldemirs värld skulle Jashari lätt kunna spela i allsvenskan. Men samtidigt är han nöjd att han inte gör det.

Artikelbild

| Michel Aldemir och Esat Jashari.

– Vi är otroligt glada och stolta att få tillbaka Esat. Han har varit vårt förstaval hela tiden och kommer betyda jättemycket för lagbygget. Vi behöver hans erfarenhet och nu har vi en bra balans i truppen. Vi håller på att bygga upp ett nytt Assyriska på sikt. Det finns glädje och harmoni nu och vi kan gå långt med det här, men det är många som har kämpat för det också, säger han inför återkomsten till division 2.

27-årige Esat Jashari gör ingen hemlighet av att han vill så högt upp som möjligt. Förra vintern provspelade han för turkiska ligaettan Istanbul Basaksehir och nyligen har han visat upp sig en månad för KF Feronikeli i Kosovos högstaliga.

– Jag var med dem hela januari och blev erbjuden ett kontrakt. Men det var inte värt att flytta utomlands för det. I Sverige har det funnits intresse från division 1 och 2 men jag följde hjärtat och då blev det Assyriska. Jag har pendlat några år men nu har jag kommit hem igen, säger Esat.

Han jobbar kvar som fritidspedagog på Söderporten i Hageby, där Assyriska också håller till. Nu är han redo att kasta sig in i sin tredje sejour i klubben.

– De visade intresse tidigt och sånt vägde jag också in i beslutet. Jag vill att vi ska vara ett stabilt lag. Vi ska självklart försöka vinna varje match. Mitten och uppåt ska vi hamna. Vi ska inte vara med där nere någon gång, säger Esat Jashari bestämt.

Michel Aldemir hoppas på ytterligare två nyförvärv av klass innan butiken stängs för den här vintern.

– Det är en tuff division 2-serie vi har hamnat i med många bra Stockholmslag. Det gäller att vi är förberedda för det. Samtidigt är det roligt att spela såna matcher också, och vinna dem. Premiären är ju borta mot vår broderklubb Assyriska i Södertälje och det blir intressant, säger han.