I somras togs Max Pettersson ut till P03-landslagets läger på Bosön. Nu har även den ett år äldre Aleksandar Azizovic blivit blågul.

"Azo" är uttagen i 02-landslagets "Future Team" som ska samlas på Bosön 20–22 oktober under förbundskaptenen Ulf Kristianssons ledning.

Azo är från Serbien men blev nyligen svensk medborgare. Hans tränare i Sleipner, Mikael Söderqvist, sparar inte på superlativen när han beskriver sin mittfältare som även spelar i A-laget i division 2.

– Han är en av Sveriges största talanger och jag har aldrig sett någon liknande i hans ålder. Det är en supertalang som är helt overklig med bollen, säger Söderqvist.

Azo fick landslagsbeskedet i tisdags och ser fram mot lägret.

– Det känns kul att jag får vara med. Jag har kämpat hårt för det här. Jag är stolt över min klubb och tacksam mot min tränare Micke som har hjälpt mig mycket, säger han.

Hur har det varit för dig att spela med Sleipners A-lag?

– Det var svårt i början men sen har det gått bättre och bättre. Jag har startat sex matcher och har fått speltid i höst.

P02-landslaget kom tvåa bakom Nederländerna i årets EM-kval. Därmed är laget klart för Elite Round-kvalet som avgörs i vår.

Söderqvist kan också glädja sig åt att Sleipners 03-lag får spela Ligacupen under vinteruppehållet.

– Det är jättekul för oss. Det är nog nästan bara IFK som har varit med där från Östergötland de senaste tio åren. Vi kan få möta AIK, Hammarby, Göteborg och såna lag. Det är i stället för träningsmatcher och börjar i november, berättar han.