Lyfter det för Sleipner nu? Frågan är befogad. För efter en mardrömslik säsong, så har laget tagit sju av nio möjliga poäng i sina tre sista matcher i division 2.

Borta mot Värmdö var det ord och inga visor när Sleipner vann med hela 5–0.

Sleipner ledde med 2–0 i paus. Redan där hade de kopplat ett järngrepp om matchen. Det greppet förvandlades nästan till en stensäker vinst när Värmdö drog på sig två röda kort – ett strax innan och ett tio minuter efter halvtid.

– Klart att två röda kort underlättar för oss. Men det ska inte ta ifrån oss vår prestation. Vi lade en bra grund med 2–0, det var snygga mål där vi flyttade upp mycket folk efter att ha slagit ett tiotal passningar inom laget, säger Simon Dogan.

I pausen pratade Sleipner om att inte slappna av, utan fortsätta jobba på metodiskt.

– Precis som i första halvlek var det lite svajigt inledningsvis. Värmdö hade ett par vassa chanser, men Jonathan Erlandsson storspelade i målet, säger Dogan.

Förutom de tre poängen och bra spel var det flera andra grejer som gladde Dogan.

– Marcus Kemppainen fick göra sitt första mål för säsongen. Viktigt både för honom och laget. Dessutom fick AlexsandarAzizovic, vår 16-åring, göra sitt första mål i tvåan. Väldigt kul att se, säger Simon Dogan.

Sleipner ligger nu över både kval- och nedflyttningsstrecket. Där vill de fortsätta vara.

– Vi mår bra nu. Och det här har inte kommit automatiskt. Det är ihärdigt arbete och tålamod som ligger bakom det här. Vi ska fortsätta att tänja på gränserna för att bli ännu bättre, säger Dogan.