Lagom till midsommar drog regnrusket in över Mirum Arena när Smedby och Assyriska skulle göra upp i det på förhand intressanta och viktiga toppmötet.

På ren svenska:

Det var skitkallt.

Det brydde sig dock säkert inte Smedby om efter att ha fått med sig de tre poängen i derbyt. Johannes Isiks mål mitt i andra halvleken öppnade upp och visade vägen mot segern.

– Jag tror det var det enda skottet jag hade i matchen, sa han själv och log.

Det var annars Assyriska som hade mest boll och som låg på för att få det så viktiga första målet. Men Smedby spelade smart, slet tappert i försvaret och kontrade vasst.

Johannes Isik avgjorde för Smedby mot Eneby för ett par veckor sedan och nu slog han till igen. Efter att Daniel Ranns mål blivit bortdömt för offside ett par minuter innan slog Isik till.

Artikelbild

| Tät kamp, Smedbys målvakt Jimmy Karlsson lyckades freda sitt mål hela matchen.

Robin Lönns skottförsök gick snett, men friställde Isik istället. Han gjorde inget misstag.

– Underbart. Det kändes fruktansvärt att han (domaren) dömde bort första målet, jag vet inte vad han dömde offside för. Men det var bara att kriga på och få in 1–0 till slut, sa Isik.

Artikelbild

Vad tycker du avgjorde?

– Vi stod rätt hela tiden och krigade för varandra. Vi släppte inte till många målchanser och var effektiva framåt. Tre nya poäng i ett sådant här viktigt derby som kan avgöra allting! Vi är riktigt bra. Så länge vi krigar för varandra kan vi gå hur långt som helst, fortsatte Isik om resultatet i kylan, trots att laget spelade utan bland annat avstängde Emanuel Arvidsson.

Artikelbild

Assyriska hade annars ett gäng lägen innan Smedby fick in 1–0. I en första halvlek där det var mycket kamp skapade gästerna ändå mest.

Och trippelchansen efter pausen klarade Smedbymålvakten Jimmy Karlsson ut på något märkligt sätt.

Artikelbild

– Det var ett taktiskt spel, vi var otroligt bra i försvarsspelet och visade hur starka vi är när vi jobbar för varandra. Vi mötte ett bra lag, men visste att vi hade chansen genom att spela på det här sättet. Vilket slit! Vilket engagemang! Man blir lycklig, sa Smedbys manager Jan Melle efter segern som gör att laget har bra häng i toppen bakom serieledande Vimmerby.

Man passerade även Assyriska i tabellen – och fick dessutom se Ludvig Johansson kontra in ett mål till på övertid fram till 2–0.

Artikelbild

Däremellan hade Daniel Rann dessutom räddat på mållinjen när Assyriskas Alhagie Ceesay nickade mot det näst intill tomma målet.

Det var en sådan kväll för Assyriska.

Artikelbild

– Vi sätter inte våra chanser. Vi hade ett övertag hela matchen, de sticker upp två–tre gånger och gör två mål. Klart det är jobbigt, vi gjorde en bra match men inga mål. Man är besviken och det är lite frustrerande, sa bortatränaren Admir Dedic som dock inte ville se allt för dystert på det, trots att man tappade lite på tabelltoppen.

– Vi har hela hösten på oss att ta ifatt det, sa han efter Smedbys derbyseger.