LÄS MER: Ring ut för Dolphins

Redan i slutet av första perioden tvingades Shakir Smith kasta in handduken i Boråshallen. Han haltade och fick senare hjälpas ut till omklädningsrummet.

Efteråt var det ingen som kunde, eller ville, ge en exakt diagnos men de flesta menade att det troligen handlar om en stukad fot. I så fall är det högst osäkert med spel för Shakir i returmatchen i Norrköping på fredag kväll.

Artikelbild

| Tuff spelare som kan bli slutspelsfaktor. Shakir Smith är en av flera nyckelspelare i semifinalen mot Borås.

– Vi får se, det är inget som jag vet nåt om nu. En bra fråga. Det enda jag vill veta under matchen är om han är spelduglig eller inte, och det var han inte. Nu får vi vänta och se vad läkarna säger, sa Dolphins coach Adnan Chuk strax efter slutsignalen på tisdagskvällen.

Han fick se hemmalaget dominera i stort sett från första till sista minuten.

– Vi var inte riktigt 100 i dag med många taktiska misstag och vi genomförde inte matchen riktigt på det sätt vi vill, speciellt offensivt. Defensivt var det bra, vi höll Borås på 69 på deras hemmaplan, nåt vi måste vara stolta över men vi hittade inte riktigt rytmen offensivt. Borås gjorde det bra, men vissa saker borde vi kunna genomföra bättre, som vissa spel och vissa taktiska moment, där finns det mer att hämta. Vi slängde bort bollen för enkelt några gånger när vi hade enkla lägen att hitta rytmen, men vi måste fortsätta nöta och tro på det vi gör, och hitta ett sätt att hantera de här situationerna mot det här laget, med eller utan Shakir, sa Adnan.

Han vet vad som behöver förbättras för att Dolphins ska kunna upprepa förra säsongens semifinalvinst mot just västgötarna.

Artikelbild

| Adnan Chuk.

– Det vet vi, men det är alltid lätt att stå vid sidan och peka. Sen ska det ju genomföras också, sa Adnan leende.

Trion Edvin Stark, Tim Schüberg och Tyler Flack är skadade sen tidigare. Nu fick de sällskap av Shakir Smith på den listan. Frågan är för hur länge.