Sofia Pelander, Cajsa Uhrström och Rakel Gyberg slet alla av korsbandet och Dolphins knäade ut ur säsongen.

Nu sätts laget på ett nytt ovälkommet test.

Glädjelyftet i tabellen efter två raka segrar grusas med Shanity James exit.

– Det kunde ha varit enklare, konstaterar Jesper Sundberg som inte spiller någon tid.

Ögonen har redan börjat att vandra nyfiket vad som finns att ta in men Dolphinscoachen är inställd på att han inte kommer hitta samma mångsidighet eller klass.

James var Jesper Sundbergs första prioritet att plocka tillbaka när han skulle sätta ihop årets lag och han fick sin önskan infriad.

Amerikanskan, en blyg nästan försiktig person utanför planen, förvandlas till en pålitlig poäng- och returmaskin i samma stund hon kliver innanför de målade linjerna.

Vi pratar om en import som snittar en ”double-double”, 15,8 poäng och 11,6 returer per match.

24-åringen var en väl insmord komponent i Sundbergs bygge.

För att beskriva ”Shans” betydelse – det är som om Joakim Kjellbom inte skulle kunna fortsätta säsongen.

Dolphins ska ha all tur de inte haft de senaste säsongerna för att hitta ett namn som kan komma in och leverera på samma nivå men det ligger närmare verkligheten att Jesper Sundberg får ägna sig åt damage control.

Fylla på med en spelare som i alla fall närmar sig och påminner om James.

Luleå och Udominate kommer att slåss om guldet framåt vårkanten men det hade varit spännande att se vad ett lag med Shanity James och Sofia Pelander hade kunnat göra för skada under korgarna mot landets basketgiganter.

En försvagning, helt klart men den här gången har Dolphinsledningen en chans att agera. Korsband lappar man inte ihop lika snabbt.