Det är nära nu. Den allsvenska säsongen är bara några veckor bort och startskottet där speedwayen i Sverige varvar upp brukar vara Vetlanda lagcup.

Det har i alla fall varit så de senaste åren.

– Den är viktig både för förarna och oss ledare för att känna att det är på gång. Även om inte resultaten är viktigast ska man inte sticka under stolen med att det är roligare att vinna än att komma sist. Det är dock inte nu vi ska vara som bäst, säger nygamle lagledaren Peter Jansson.

Artikelbild

Han har tagit ut sin första trupp för 2018 års säsong där Vargarna i sin semifinal på fredag ställs mot Vetlanda, Masarna och Piraterna.

Sedan väntar A- eller B-final på lördag beroende på hur fredagen slutar.

Vargarna har ett ganska starkt lag på papperet med Kim Nilsson som "ankare".

Dessutom kommer Dan Bewley från England. Det unga framtidsnamnet, född 1999, har inlett den här säsongen starkt. Så sent som under måndagskvällen körde han in 11+1 poäng för sitt BelleVue mot Poole i Premier League.

– Han slog Kildemand (Peter), och Linus Sundström bland andra. Han slog Jason Doyle nyligen också. Farten finns ju, sedan är det en ung pojke fortfarande så det kommer gå upp och ner.

Bewley var dock inte sen att nappa på att komma och köra träningstävlingen i Vetlanda.

– Han ville gärna komma, det vittnar om ett stort intresse.

Hur Vargarna formerar sig på lördag är inte helt klart än, men det är möjligt att nye tyske Erik Riss kommer loss till dess.

– Han pratade om att han vill komma också. Han kör i England på fredag. Sedan vet vi inte om Kim kanske måste åka till Polen på lördag, då löser det sig per automatik, säger Peter Jansson.

Han har valt ett lag med ganska mycket rutin.

– Vi har tittat lite på motståndet när vi tagit ut det. Det här är en träningscup för att komma igång och jag hade gärna haft med någon junior till men det vore inte rätt att ta ut dem till mot den typen av motstånd.

Den gångna helgen hade Vargarna sitt träningsläger i Malmö och nu väntar alltså första tävlingen.

Säsongen 2018 närmar sig.