Proffslivet i Tyskland blev inte vad Christoffer Nyman hade hoppats på.

Envisa skador och degradering till tredjedivisionen gör att "Totte" vill bort från Eintracht Braunschweig.

LÄS MER: "Utlandsproffens vardag: Bänken"

Artikelbild

IFK Norrköping hade gärna tagit tillbaka anfallaren och Nyman önskade att komma hem men comebacken ser inte ut att bli av.

Kontraktet med Braunschweig löper ut 30 juni 2019 och prislappen får IFK att backa – trots att sponsorer var villiga att skjuta till extra medel för att ro affären i hamn.

– Vi har försökt på alla håll och vinklar och vi har fått, det kan jag säga, externt stöd för att göra en sådan här värvning och det räcker inte, säger Peter Hunt till Sporten och fortsätter:

– Det är mer pengar än vad klubben kan ta fram. Det vore oansvarigt att betala. Enskilda sponsorer var beredda att gå in och det hjälper inte. Det blir en för dyr affär, det är bara att konstatera. Man måste kunna säga nej också.

Ni har inte närmat er Braunschweig någonting?

– Jag ser ingen möjlighet att värva honom. Det är en lite speciell situation. De anser Totte vara nästintill landslagsforward och i rätt ålder. Nu är han förvisso skadad men man sitter på ett kapital som tror sig behöva när man ska förstärka på andra fronter i tredjedivisionen. Jag tror inte att det är framkomligt. Sen får vi se längre fram i nästa fönster. Totte har ett avtal som går ut halvårsskiftet nästa år. Då är det tuffare för klubben med ett halvår kvar, svarar Peter Hunt.

JónGudniFjóluson har varit en nyckelspelare i IFK-försvaret sedan han värvades från Sundsvall inför säsongen 2016.

Islänningen har uttryckt att han vill vidare i karriären samtidigt som IFK vill förlänga.

– Vi har full förståelse, Jón är så pass mycket till åren (29). Om han får ett bra erbjudande skulle vi nog kunna tänka oss att släppa honom men det finns inget konkret idag. Vi ser gärna att han förlänger.

Jens Gustafsson skrev på för två och ett halvt år när han efterträdde Janne Andersson.

Det innebär att managern har ett par månader kvar på kontraktet.

LÄS MER: "Jag är knappt godkänd"

– Vi för en dialog men ingen känner att det är en ko på isen om man uttrycker det så. Det får ta sin tid. Så småningom kommer det att bli hetare, det är inte av högsta prioritet nu, säger Hunt.

Är Gustafsson beroende av bra avslut i år för att få förlängt?

– Det kan jag inte säga. Det blir fel. Det är en helhet. Man måste sätta en manager i den roll han har under en längre tid. Ett enskilt år eller en dålig sportslig placering finns det många orsaker till. Vi sitter inte och väntar på om vi ska bli trea eller åtta. Vi resonerar mer rationellt än så.