Stabilt Kaskad vann igen på hemmaplan

Kaskad skulle vinna mot Kulladal. Det gjorde man också via 13–7. "Vi gjorde vad vi skulle men inte mer", sa coachen Peter Karlsson.

Markus Lenefjäll.

Markus Lenefjäll.

Foto: Christer Gustafson

Bowling2019-10-19 19:03

 Fyra segrar på fem omgångar är en riktigt bra start på elitserien för Kaskad. 13–7 hemma mot Kulladal i Haga Bowling var egentligen inget snack heller.

Men:

– Vi gjorde ingen dålig match. Men jag vill se mer energi och jävlar anamma. Vi måste kunna visa att vi är starka mentalt. Det här räcker för att vinna sådana här matcher men det räcker inte mot Clan och Pergamon, sa Peter Karlsson.

Något större snack om vart segern skulle hamna i lördagens match var det dock inte. Kaskad ryckte ifrån tidigt, hade 8–2 efter två serier och 10–5 efter tre.

– Sedan var det lite tight i sista, men man behövde inte vara jätteorolig ändå. Vi gjorde vad vi skulle men inte mer. Vi var bra i början, men banprofilerna är tuffa här. Även för oss som hemmalag. Det förändras mycket och det gäller att veta när man ska byta klot och linjer, fortsatte Karlsson som tyckte det finns mer att ge i laget än man visade den här gången.

Även om det räckte gott och väl.

Ni har ändå vunnit fyra av fem nu.

– Absolut. Det är det bästa vi gjort, så det känns bra. Det är tufft om man ska hålla på och jaga som vi gjort i två år tidigare. 

Mot Kulladal var det de båda dubbelhandsspelarna Markus Lenefjäll och William Svensson som visade vägen. Nye Lenefjäll lyfter alltmer i Kaskad.

– Kul att han börjar leverera. Det är alltid tufft när man kommer till en ny klubb, sa Peter Karlsson.

Individuellt, Kaskad: Markus Lenefjäll 940, William Svensson 908, Filip Wilhelmsson 904, Emil Ågren 885, Christopher Lüttke 820, Mikael Wik 820, Mikael Liljekvist 797, Marcus Bernhard 779.

Marcus Bernhard.
Marcus Bernhard.
Karta: Haga Bowling , Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!