Stark insats bröt Dolphins förlustsvit

Sex raka förluster. Men det blev inte sju. Dolphins gjorde det bra i Umeå. "Framför allt är jag nöjd med sättet vi vann på", säger coachen Mikko Riipinen.

Anes Zekovic hade en bra match i Umeå när Dolphins bröt sin förlustsvit.

Anes Zekovic hade en bra match i Umeå när Dolphins bröt sin förlustsvit.

Foto: Christer Gustafson

Basket2019-11-15 20:57

94–86 skrevs segersiffrorna till när Dolphins fick med sig det man varit nära så länge. Mot Umeå kunde laget knyta ihop insatsen hela vägen.

– Det är viktigt det vi gör förr eller senare ger frukt. Även om vi ser det långsiktigt behöver man belöning under tidens gång också. Annars blir perspektivet kortare och kortare och där vill vi inte vara, konstaterade coachen Mikko Riipinen efter vinsten.

Umeå ledde visserligen efter första perioden men sedan vände Dolphins och hade greppet genom både andra och tredje perioden. Även om Umeå knappade in något i sista var Dolphins aldrig riktigt hotat.

– Framför allt är jag nöjd med sättet vi vann på. Det visade att vi tagit till oss av de sakerna vi tränat på. Det handlar om att skapa ett övertag och avsluta anfallen tillsammans. Idag hade vi 26 assist till exempel. Visst, det är lättare att göra assist när vi också sätter skotten men vi letade också efter det bästa läget hela tiden, inte bara det första läget, beskrev Riipinen det han var mest belåten med.

– Vi har kunnat göra det bra i två–tre perioder tidigare också men när det knutit ihop sig i sista delen av matcherna har det blivit lite för mycket "jag".

Det unga laget hade en tuff förlustsvit med sig till Umeå där man förlorat sex matcher i rad, alla tämligen knappt. 

Även om ni pratar på lång sikt betyder en seger en del för laget?

– Killarna har full förståelse för att det är tidigt än och att det funnits tydliga tecken på att vi inte varit samspelta. Men det är svårare om man är ung, då behöver man få se att det man gör ger resultat ibland också, svarade Mikko Riipinen som var väldigt nöjd med Tim Schüberg.

– Han bar oss ikväll, både emotionellt och i hur han spelade. 

Anes Zekovic satte 17 poäng och spelade starkt försvar på Rashard Odomes. Även Morten Bülow kom in och gjorde bra minuter. Färskaste amerikanen Jeril Taylor fick bara en knapp kvart på planen men hann med sju assist.

– Det försvar som Anes gjorde på Odomes kunde inte han ha gjort. Och när det stod mellan Tyre (Gathright) och han på sista guardpositionen valde jag Tyre mer ikväll. Men Jeril var ändå den största hejarklacksledaren från bänken.

Matchfakta

Umeå–Norrköping Dolphins 86–94

Poäng, Dolphins: Tyre Gathright 19, Anes Zekovic 18, LaDarien Griffin 17, Anton Saks 12, Tim Schüberg 10, Morten Bülow 9, Jeril Taylor 5, Gustav Moberg 2, Alan Zekovic 2. 

Karta: Umeå Sporthallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!