För att definitivt säkra en plats i de olympiska spelen i Tokyo redan på VM måste man vara topp fem. Stensils beskriver det som en "komplicerad process", men anledningen till att hon fick en plats är att OS-platser går tillbaka om någon har kvalat in till exempel på två sträckor, då en person bara kan kvala in på en sträcka.

Något som flera deltagande har gjort.

Så som jag hade tolkat reglerna och när jag såg vilka som hade dubbelkvalat så visste jag att jag var aktuell för en plats. Jag var absolut inte säker, så jag tog inte ut någonting i förskott, men jag visste att jag var näst på tur, säger hon.

Däremot är hon inte klar för OS – än. I slutändan är det Sveriges olympiska kommitté, SOK, som väljer vilka som ska representera Sverige nästa sommar.

Skulle SOK välja att ta ut Stensils till OS får hon tävla i paraddistansen K1 200 meter. 25-åringen blev VM-trea i fjol och är ett OS-hopp på distansen.

Jag tror att de (SOK) tror på mig. Sen är det en process som ska gås igenom. Det är svårt att få en plats men jag hoppas att de tror tillräckligt på mig, säger Stensils.