Jonathan Pegler – som öste in 42 poäng (23+19) på 18 matcher i fjol – har haft en strulig inledning av den här säsongen. Under försäsongen ådrog han sig först en bihåleinflammation och i den sista träningsmatchen drog han på sig en skada i baksidan av låret.

– Nu är det baksidan som han har lite känning i, det andra är okej. "Jonte" ska känna på det i morgon och finns det några tveksamheter blir det inget spel, vi vill inte riskera att förvärra det. Han kommer hur som helst att börja på bänken, säger Magnus Bagge som i övrigt har alla spelare disponibla.

Bagge har smält 1–3 mot Craftstaden från förra helgen.

– Skönt att allt är igång. Vi spelade bra i Oskarshamn, det såg jättebra ut på många sätt bland alla femmor. Det var ett bra kvitto på att vi håller, sedan måste vi göra mål för att vinna matcher, säger Magnus Bagge.

Karlstad inledde allsvenskan med att bortabesegra Malmö med 2–1. Det är ett topptippat lag som kommer på besök till Åby Arena under lördagen.

– De har haft historiskt några riktigt duktiga killar. De har tappat sin bäste från förra året till Falun i SSL. Men Karlstad är fortfarande bra, de har varit uppe i SSL och i toppen av allsvenskan de sista åren, säger Bagge.

Vad blir viktigt för er mot Karlstad?

– Vi måste göra våra grejer: ett riktigt noggrant och rörligt försvar, vi får inte bli stillastående där. Om vi är rörliga och pressar Karlstad, så kommer de att få det jobbigt att komma igen oss. Det kan i sin tur ge oss lägen att attackera.

Vi livesänder Åby–Karlstad på nt.se och folkbladet.se.