Nu väntar två ovissa och krävande omgångar för Norrköping Futsal Klubb borta mot serietrean Borås och sedan mot IFK Uddevalla som toppar svenska futsalligan.

Inte helt lätt.

– Vi är krigare, krigare ger inte upp utan vi ska klara det här, säger Muffe Bajraktarevic om laget som ligger elva av seriens 14 lag.

Artikelbild

De tre sista lagen åker ur direkt i Svenska futsalligan som ska bantas från 14 till 12 lag till nästa säsong.

Från division 1 kvalar ett lag upp sig.

Inte blev läget bättre för NFK av att Strängnäs, på tolfteplatsen, kom tre poäng närmare efter sin seger hemma mot KFUM Linköping (6–5). Nu skiljer bara en poäng lagen åt.

En seger mot Skoftebyn som inte hade något att spela för hade varit det minst riskfria sättet att säkra kontraktet.

Artikelbild

Men den möjligheten försvann trots att Ahmad Samiz 3–3-kvittering lättade på trycket i Mässhallen.

– Vi försökte gå för det och hade bra momentum där. Sedan är det några sekvenser då vi tar felbeslut och de är duktiga på att straffa oss. Ställa om på oss och göra mål på våra misstag.

Artikelbild

– Jag tycker vi gör försvarsspelet bra idag. Men det känns surt att de straffar oss på våra misstag, sa Johan Roxström som stod för ett av målen, 2–1, snyggt serverat av Ignatius Malki.

Men när NFK tryckte på för seger, kunde Skoftebyn kontra in tre snabba mål på slutet.

– Det kanske var välförtjänt att de vann? Vi gjorde inte mål på våra chanser. Rocky hade väl ett skott i stolpen vid 3–3 eller var det 3–4? Lite flyt där och matchen hade kunnat se annorlunda ut. Vi har två matcher kvar mot det som kanske är Sveriges bästa lag nu, sa lagledaren Muffe Bajraktarevic om lagets knepiga läge inför de två sista omgångarna.

– Det kommer bli spännande hela vägen in på målsnöret. Tyvärr, sa Roxström innan han klev ned till omklädningsrummet.