Holm har varit med och byggt upp "nya" Sylvia som samarbetsklubb till IFK Norrköping. Men efter sin tid som både vice ordförande, klubbchef och tre år som ordförande lämnades klubban över till Mats Andersson på måndagens årsmöte på Östgötaporten.

– Mats har varit ordförande i Åby IF och vice ordförande i Sylvia så han är väl insatt. Jag är en sån konstig gubbe som tycker det är roligare att bygga upp verksamheten än att sitta och gotta mig, skämtade Holm som ändå kommer vara tillgänglig som rådgivare om det krävs.

Ekonomiskt mår Sylvia bättre än på bra många år och den "normala verksamheten" visar ett överskott på 150 000 kronor, plus att föreningen har erhållit utbildningsbidrag för bland andra Tesfaldet Tekie och Genoaproffset Nermin Karic. Därmed har man kunnat betala in hela skulden till Norrköpings kommun från 2013 och gjort en stor amortering på lånet från IFK från samma år.

– Totalt gick vi plus 1 476 000 kronor. Det är ett bra ekonomiskt resultat. Vi har vänt på Sylvia och betalat av skulder i stället för att investera i spelare. Jag citerade Göran Persson på årsmötet och konstaterade att den som står i skuld är inte fri, sa Holm.

Den uttalade sportsliga förhoppningen (även från IFK) är att Sylvia ska avancera till division 1 i höst. Klubben har fått in tunga lokala namn som Hampus Lönn från Assyriska samt Sleipnerkvartetten Hampus Näsström, Philip Özer, Rasmus Bengtsson och Daniel Andersson. Därmed är de svartvitrandiga en klar kandidat till seriesegern.

– Vi har ett bra sportsligt samarbete med IFK och har fått ihop både en bra spelartrupp och tränarorganisation. Det känns lovande, sa Holm.

Alla "IFK-spelare" (inklusive exempelvis Hampus Lönn som spelade från start och gjorde mål mot Hammarby i IFK:s genrep) är bundna till Sylvia fram till sommarens transferfönster.

– Det känns jättebra. Undantaget är målvakten Julius Lindgren som vi har på kortidslån.

Sylvias nya styrelse: Ordförande: Mats Andersson. Ledamöter: Stefan Hellberg (utsedd av IFK), Håkan Forsberg, Peter Jansson och Linus Änghede. Suppleanter: Claes Wester plus en vakant plats som ska utses av IFK.