Sylvia startade i ett rasande tempo och skapade många fina kombinationer och lägen. Något oväntat var det dock Värmbol från Katrineholm som tog ledningen.

Hampus Lönn i Sylvia såg pigg ut och fixade en frispark strax utanför straffområdet som Antonios Badhke tog vara på, och som han gjorde det. Över muren och in i första krysset. Efter målet spelade Sylvia ut hela sitt register och hade chans på ännu mer men 1-1 blev halvtidsresultatet.

– Vi sa inte så jättemycket i paus, vi ville bara fortsätta trycka på det vi gör och hur vi vill skapa målchanser och påminna spelarna om det, sa Sylvias tränare Kim Hellberg.

Andra halvlek blev en svängig historia men där målchanserna uteblev. Spelarna i båda lagen blev allt mer frustrerade och det resulterade i många tuffa tacklingar och efterslängningar samt gnäll på domaren.

Sylvia försökte och försökte mot Värmbols låga försvar som till slut inte kunde hålla emot. Inbytte Christoffer Tapper-Holter kom med fart och petade in bollen i mål efter Manasse Kusus fina inlägg.

Sylvia lyckades relativt enkelt hålla ifrån och få med sig alla tre poängen.

– Vi visste om att vi mötte ett lag som är väldigt speciellt, som spelar en fysisk fotboll och gör det bra. De står väldigt långt ner och är svåra att bryta ner. De är egentligen bara här för att dra ner på tempot och maska från minut ett. Det är klart att man också är lite besviken på domaren för han har ett ansvar som han tar sådär på. Det är anledningen att det blir ett frustrerat spel, för vi får inte spela lika mycket fotboll som vi vill spela. De har inte förlorat på nio bortamatcher vilket jag förstår för det är ett riktigt bra lag och svåra att bryta ned men det lyckades vi till slut med att göra, sa en nöjd Kim Hellberg.