LÄS MER:"Hjältarna bakom skrällen"

– Det enda som är synd en sådan här dag är att det inte är 3 000 personer som tittar på. Det här är som att Maif skulle möta Manchester United eller Barcelona i fotboll. Låt vara att fotboll är en större sport än bandy, men det är yppersta världseliten som är här i dag. Så det är synd att inte fler tar chansen att se dem.

Tränaren Mattias Sjömötaholm stod utanför IFK Motalas omklädningsrum och för en sekund så såg han lite bister ut.

Artikelbild

| Jonas Enander jublar efter att han för andra gångern kvitterat för IFK.

Men det gick över lika fort. För glädjen och stoltheten över att hans manskap lyckats svara för en jätteskräll och snuva Villa på möjligheten att säkra seriesegern redan inför VM-uppehållet. Ja, den övervägde det faktum att det bara kom 736 personer för att se dem göra det.

– Idag kändes det så jäkla fokuserat. Det är den här nivån vi måste upp på i varje match. Inställningen, attityden och genomförandet, allt var perfekt idag, säger Sjöholm.

Det han främst imponerades av var spelarnas förmåga att aldrig tumma på att göra jobbet. Trots att Villa hade det mesta av spelet så slutade IFK-spelarna aldrig att jobba för varandra och se till att ligga rätt i sina defensiva positioner.

– Vi visste att de skulle ha mest boll. Samtidigt så är det viktigt att vi vet vad vi ska göra när vi har bollen. Kan inte vi vara ett hot när vi har den så blir det svårt, säger IFK-tränaren.

Artikelbild

IFK kvitterade två gånger om under de första 20 minuterna av den andra halvleken. Bara för att åka på smällen att se Villa återta ledningen kort därefter.

– Men likt förbaskat så ger vi inte upp. Vid vår timeout (i den 80:e minuten) så satte vi upp Florén som spets och flyttade upp Rohlén. Då sa vi att nu fortsätter vi som vanligt i fem minuter. Sen lyfter vi på Rohlén. Sen är det på ett lyft fram till Rohlén som vi kvitterar på. Det är så jäkla skönt att se dem göra det vi bestämmer, säger Sjöholm.

Artikelbild

Han fortsätter:

– Så all cred till killarna för det här är ingen lätt match. Det är ett jäkla bra lag vi möter. De har toppspelare på varje position. Men det har vi också om man ser till åldern på dem. Nu ska de bara växa så kommer de också vara med högst upp och spela matcher långt in i mars. För det ska de vara medvetna om de som sitter där inne, säger han och nickar in mot omklädningsrummet innan han fortsätter:

Artikelbild

– Kan de hålla ihop det här laget och kanske krydda det med några namn så kommer de vara jäkligt bra om ett par säsonger. För de har en utvecklingskurva som pekar brant uppåt.