– Var det kan sluta? Ingen som vet. Vi lever bara i nuet och fokuserar på nästa träning och nästa match.

Han är lagkapten i City. Laget som börjat den här säsongen i ettan med en av varje. En seger, en oavgjord och en förlust.

Han säger:

– Jag tycker att vi kommer ihop bättre och bättre. Det har varit stor omsättning på spelare även den här säsongen och en del har kommit in ganska sent.

TV:Höjdpunkter från Citys match mot Umeå

Han tar sig själv som exempel.

– Seriepremiären var första gången som jag och Ivan (Bukenya, ny för säsongen) spelade ihop. Men sen har vi lärt känna varandra bra, man träffas ju i alla fall sex dagar i veckan.

Patrik har som sagt varit med hela vägen från trean och upp två divisioner. När vi frågar om den stora skillnaden säger han:

– Att allt är betydligt mer seriöst, på alla sätt. Sen är det givetvis stor skillnad på spelet, med tempo och så. Men mest märks det runt omkring laget, att allt höjs flera nivåer.

Att snacka målsättningar med Patrik Johansson visar sig vara ganska lönlöst. Han säger:

– Vi tar en match i taget och ska försöka ta så många poäng som möjligt. Sen får vi se hur långt det räcker.

TV: Höjdpunkter från Citys seger mot Rynninge

Något snack om att sikta emot superettan redan nu finns inte.

– Det är svårt att redan nu, efter bara tre matcher, veta hur vi står oss i den här serien. Vi har ett nytt lag och alla lag vi möter är nya för oss.

Närmaste uppdraget är Akropolis på hemmaplan.

– Vi har ganska bra koll på dem, men störst vikt lägger vi ändå vid hur vi själva ska spela.

Notera: Vi sänder samtliga Linköping Citys seriematcher i division 1 norra under året. Det är fritt för prenumeranter och ni ser matcherna direkt på Corren.se och Klackspark.com.