Norrköpings HK har ett antal lag som legat i Sverigetoppen i sina årskullar. När det är dags för gymnasievalet står det klart att flera namn försvinner.

- Inget är klart ännu men tre av dem har fått preliminärbesked från skolan. Alla har kommit in på sina handbollskunskaper, säger tränaren Johnny Johansson som varit en av P 96-ledarna som funnits med från start.

Vänstersexan Oscar Johanssons nya klubbadress blir HK Eskil. Målvakten Sebastian Örnerdahl och mittsexan Jesper Hederberg kommer spela för Redbergslids IK.

De båda RIK-spelarna kommer utgöra en NHK-koloni i göteborgsklubben tillsammans med Benjamin Jacobsson, född 1995, som också flyttar dit i sommar. I våras bestämde sig också målvaktslöftet Sebastian Glemhorn att flytta till Göteborg men som värvades av RIK-konkurrenten Sävehof.

Två killar som valt handbollsgymnasium kommer finnas kvar i länet, Andreas Mörlin och Nikolas Vuletic som börjar på John Bauergymnasiet i Linköping.

För A-lagstränaren Robert Krantz innebär spelarförlusterna att truppen inte fylls på. Samtidigt provtränar två spelare med RP samt Alstermo.

- Vi är en ungdomsklubb. Att spelare går vidare är både bra och dåligt. Men som det ser ut i dag får vi vara glada om vi kan bli bäst i stan, säger han.