När IFK Norrköping till slut fick hål på St Patrick'sAtheltic var det Simon Thern som kopierade en av världsfotbollens främsta avslutare.

I alla fall jämförde "Pekings" stjärna sitt 1–0-mål med självaste Andrij Sjevtjenko.

– Sjevtjenko var mästare på att skjuta mellan benen. Jag satt den mellan benen på försvararen. Min pappa sa till mig när vi kollade på Milan: "Titta hur han avslutar". Han var mästare att avsluta mellan benen och det är någonting som har etsat sig fast i mitt huvud. När jag kommer inifrån vänster så är det ganska bra. Låtsas borra den i bortre och vika den i första. Då behöver den inte vara någon kraft för målvakten står på fel ben, menar Thern.

Artikelbild

| 1-0 på väg. Simon Thern sköt fullt medvetet bollen mellan benen på den täckande backen.

Har du gjort det förut?

– Ja, jag har faktiskt lyckats någon gång tidigare så det är inte första gången. Nu får jag inte avslöja för mycket men nästa gång kanske jag skjuter i bortre då, skrattar målskytten.

Och mörkar inte att det är ett resultat som tar IFK Norrköping ett stort steg mot nästa omgång.

– Slänger vi bort det här då hör vi inte hemma i Europa att göra, det är en sak som är säker.

Artikelbild

Då vågar säga det?

– Så pass skickliga är vi. Vi gör en stabil insats, även om det finns saker vi kan göra bättre, så får vi bra fart på det och skapar ganska mycket. Bra lägen. Det var i underkant, tycker Thern.

Som haft ett småstruligt 2019. Skadad tidigt på säsongen, spel på sprutor, en missad AIK-match där det figurerade falsk information om hjärtfel och på slutet omgiven av rykten att han är på väg att lämna IFK.

– Det har varit jobbigt. Jag tränade inte ordentligt på tre månader. Fick spela på smärtstillande fram till AFC-matchen. I längden är det inte hållbart. Det kanske hade varit bättre att vila helt fem-sex matcher för att bli frisk. Men nu var vi en situation där Jens (Gustafsson) tyckte att jag skulle spela och då gjorde jag det. Det var inget som kunde bli värre. Nu känner jag inget längre och då blir man friare i alla rörelser. Det känns som jag är på väg.

Och proffsryktena?

– Om jag är frifrispråkig så är det någonting jag håller för mig själv.

Av respekt till klubben?

– Till alla parter. De som vill uttala sig är Jens, som i detta fall är ansvarig för det här. Jag förnekar ingenting. Vi får ta vecka för vecka och se var det lider men just nu är jag IFK Norrköpings spelare. Då förhåller jag mig till det. Sedan vet alla att det kan gå fort i fotboll, säger Simon Thern.