LÄS MER:Smith lyfte i semifinalen

LÄS MER:Källman om Borås

Semifinalserien kom till Norrköping med en hel del frågetecken att bena ut. Hur skulle Dolphins hantera snytingen i Boråshallen i tisdags?

Artikelbild

Skulle Shakir Smith kunna spela?

Båda frågorna fick ett positivt svar för hemmalaget.

Inte minst var det här en match där Dolphins gjorde vad man skulle igen. I tisdags hade man inte stämplat in, det hade man definitivt den här gången. Anton Saks hade bestämt sig tidigt. Resten av laget hängde på.

Inför 1 310 personer (en helt okej siffra) skapades det en skön semifinalkänsla när de regerande svenska mästarna steppade upp. Det var match i en halvlek men ett ryck direkt efter pausen avgjorde (85–67).

Borås fick inte så mycket som man ville av stjärnor som Michael Moore och Marcus Tyus.

Dolphins fick mycket av många. Därför blev det egentligen aldrig den nerv som det hade kunnat bli.

Det har varit en säsong där det pratats och skrivits spaltmeter om alla skador, motgångar och bekymmer som Dolphins åkt på. Det kanske är dags att börja fokusera på vad man har istället för vad man inte har.

Även om det fallit bort några spelare på vägen är det nämligen ett lag som är fullt av både bredd och kompetens som Adnan Chuk basar över. En defintiv guldutmanare igen. Det haltas lite här, det är ont lite där – och det är bandagerade axlar och knän lite varstans. Men det är också ett lag fullpumpat av rutin och erfarenhet.

Som bara älskar de här stunderna.

Jag får för mig att det här kommer att gå till sju matcher, men att tiden talar för Dolphins.

Under de orangea linnena finns det spelare som varit med om det här mängder av gånger förr. Mikael Lindquist, Jocke Kjellbom och Johnell Smith har varit i den här situationen, spelat den här typen av matchserier oftare i karriären än Adnan Chuk klappar ihop handflatorna under en match.

Och de har vunnit många. De vet vad som krävs.

Borås? Laget har sitt slutspelsspöke att hantera vid sidan av kampen på planen efter att ha varit ett lag som så ofta sett svårstoppat ut i grundserien men som inte vunnit så mycket när det ska avgöras.

Jag vet att det här är en ny säsong, att historien egentligen inte betyder ett skit och det är möjligt att jag får äta upp det här, men jag tror att Dolphins bara har en fördel av om det här blir en lång matchserie.

Duellen går vidare i Borås på måndag, då kommer svaret på vart den här matchserien tar vägen härnäst.

I samband med matchen kom basketnyheter från annat håll. Uppsala lägger alltså ner verksamheten. Det blir inget spel i klassiska Fyrishov kommande säsong för laget som åkte ur basketligan i år.

Jag vet inte hur många gånger jag varit där och sett Dolphins och jag tror inte det är jättemånga gånger av dem jag sett dem vinna där.

Det är, hur som helst, inte särskilt positivt för svensk basket att ytterligare en klassisk klubb tvingas kasta in handduken.

Oavsett bakgrund eller orsak.