Sylviaspelaren och den assisterande tränaren tvingades lägga ned karriären på grund av sina svåra knäproblem. Därför var det högst anmärkningsvärt att han fanns med i Sylvias startelva som besegrade Västra Husby med 5–2 i Östgötacupen.

– Jo, det blev några minuter. 90 faktiskt, säger han och skrattar dagen efter matchen.

Men det är inget medicinskt under som har inträffat de senaste veckorna sedan beskedet kom. Tapper Holters knäproblem gör att han inte kan träna regelbundet, och därmed är det omöjligt att hålla igång en bra fotbollsfysik.

– Våra lånespelare från IFK kan inte vara med i cupen och det var därför jag spelade, plus att vi hade några småskavanker, förklarar han.

Men i ditt fall är det inga småskavanker?

– Nej. Jag gjorde min fjärde korsbandsoperation i vintras och nu har tydligen korsbandet försvunnit helt. Men det är brosk och menisk och allt möjligt annat också som gör att jag får ont. Det var jättekul att spela men jag kommer få betala priset i dag. Det dröjer nog till nästa vecka innan jag kan träna igen.

– Det finns inte en chans att jag skulle kunna fortsätta träna och spela, framför allt inte en hel säsong. Inte om jag vill kunna gå igen.

LÄS MER:Nyckelspelaren tillbaka

29 år ung, och med en karriär som nådde sin höjdpunkt med Landskrona i superettan, tvingas Tapper Holter inse att det resterande fotbollslivet finns utanför linjerna.

– Det är tråkigt eftersom det är så jäkla kul att spela. Men jag får pusha grabbarna från sidan i stället.

Hittills har det sett oförskämt bra ut och Sylvia får finna sig i att få lite favoritstämpel i division 2 Södra Svealand.

– Enda förlusten i år är borta mot Motala när det var 25 grader kallt men den matchen räknar jag inte ens med. Jag gick bara och väntade hela dagen på att de skulle ringa och ställa in men så blev det inte.

Fjolårets talangfulla stomme har behållits och kryddats med både erfarenhet och spets.

– Det har blivit ett jäkla lyft och vi har en sån fantastisk grupp överlag. Nivån och viljan på varje träning är grym. Det finns nog inte en bättre miljö att vara i om man vill utvecklas. I alla fall inte på den här nivån, säger Christoffer Tapper Holter.