Hennes motiga VM tog slut strax efter lunch lokal tid – och det på ett ytterst pinsamt sätt. Hon ledde Don Auriello fel inne i manegen och så var dagen förstörd och mästerskapet över för den sjufaldiga OS-ryttarinnan.

Det händer att även de bästa tappar minnet och lokalsinnet. Lägg till den kvava värmen i Mill Spring och anspänningen i GP-specialen som besvärande omständigheter, men för Vilhelmson Silfvén – en av branschens mest erfarna – var det den första grova felorienteringen i karriären.

Det har väl hänt att jag ridit fel i några mindre tävlingar, men aldrig i ett mästerskap eller större tävlingar, säger hon.

Tränaren Louise Nathhorst fyller i:

Senast var det nog för 15 år sedan.

"Tappade ångan"

Efteråt hade Tinne nära till tårarna.

Jag var ganska fokuserad på hur jag ville komma in i mina "tvåor", men man ska ju inte göra det på fel ställen...

TT: Vad går genom huvudet i just det ögonblick du inser att du ridit fel?

Just då är det bara att slå på sig själv och fortsätta, bara att försöka hålla ihop det. Det tycker jag att jag gjorde fast att vi tappade ångan.
Jag reagerar nog mer nu efteråt.

TT: Känns det mest pinsamt?

Det är bara att acceptera, alla gör fel någon gång. Jag ska försöka att inte göra någon större grej av det än just det.

Siktar på OS

Felridningen gav ett rejält poängavdrag och ytterligare några missar drog ned resultatet till 71 632 procent. Det räckte inte till att bli bland de 15 bästa som tar sig vidare till söndagens kür.

Vilhelmson Silfvén:

Nu ska jag heja på de andra, glädjas med dem och få något annat att fokusera på. Nu hoppas jag att de rider ut av bara fan, rent ut sagt.

Med Vilhelmson Silfvén på läkaren red trion Therese Nilshagen, Juliette Ramel och Patrik Kittel in till küren och VM-dressyrens avslutning.

Vilhelmson Silfvén får sikta på EM i Rotterdam nästa sommar – och mot OS i Tokyo om två år. Når hon det blir hon ensam svensk idrottare att ha gjort åtta olympiska spel.

TT: Du satsar mot OS?

Absolut.

TT: Det här förändrar inget?

Nej, det gör det inte. Det tycker jag inte. Men det är inte målet att göra det med Don Auriello, säger hon.

Kampen om OS-platserna blir stenhård eftersom antalet ekipage i lagtävlingen bantats från fyra till tre.

Ett delikat problem, säger förbundskaptenen Bo Jenå.