Nikola Tkalcic var IFK Norrköping trogen i åtta år och var med i guldlaget 2015. Sen gick kontraktet ut och klubben valde att inte förlänga det. Hans nya klubbadress var inte i Sverige, men nästan på. Sarpsborg, ungefär en halvtimmes bilfärd från Strömstad. Men flytten har inte varit någon dans på rosor. I det sjätteplacerade laget i Tippeligan har Tkalcic suttit i frysboxen och inte fått spela en enda minut i serien.

– Det är problemet för mig här. Jag har pratat med tränaren om det och han säger att jag spelar annorlunda än vad de vill göra, säger Tkalcic.

Det är hans bekymmer – skillnaden på svensk och norsk fotboll. Han beskriver Sarpsborgs filosofi som fysisk, mycket långbollar och dueller. I allsvenskan, menar han, handlar det om att försöka spela med ett kreativt passningsspel. Däremot tycker han att laget, där IFK-bekantingen JoonasTamm har startat 15 matcher, är bra. Tkalcic trivs också i staden, men på grund av den uteblivna speltiden kan det bli en ny flytt – och det kan bli en svensk destination.

– Jag har pratat med min agent och klubben har sagt att den är villig att lyssna på alla bud. Jag är öppen för allting, berättar den tidigare IFK-spelaren.

Det finns inget konkret än så länge, men några klubbar har visat intresse och de ligger inte i Norge.

– Det är från andra länder, mestadels Sverige.

Norrköping?

– Jag kan inte säga någonting just nu, säger Tkalcic och skrattar.