SE ÄVEN: Här ser du hela matchen i repris

Besvikelsen lyste i hans ögon efter mardrömsscenariot på Kopparvallen. Efter 0–5 mot Landskrona och 0–4 mot Ljungskile var Åtvidabergs FF på väg mot ett viktigt trendbrott i mötet med Göteborgslaget Utsikten. Det var 1–1 in på stopptid – då missade ÅFF:s mittback Ishmael Koroma bollen i eget straffområde och bjöd Amar Mushin på ett friläge.

Mål.

Artikelbild

1–2.

Noll poäng.

Koroma var otröstlig efter matchen och fick ledas av planen av lagkamrater.

– Ett misstag, det är sånt som händer. Det är bara att komma igen, tyckte Rickard Johansson.

Inte nog med den blytunga förlusten, tränare Johansson tvingades också konstatera att både lagkaptenen Andreas Johansson och viktige anfallaren Dardan Mustafa utgick med skador som kan hålla dom borta en tid. Mustafa tog sig mot baksida lår och sa efter matchen:

– Det högg till direkt, och det var ingen vanlig kramp. Det var väl inte helt oväntat efter allt matchande på slutet.

– Trist, han kan nog bli borta ett par veckor, sa Rickard Johansson.

Andreas Johansson fick en ful tackling mot foten i första halvlek, men testade att spela vidare i några minuter innan han bytte. ÅFF-lägret var efter matchen upprört över att Arvin Shojaee bara fick gult kort.

– Om inte det där är utvisning vet jag inte vad som ska krävas för att domaren ska visa rött kort. Ett rent överfall kanske, sa Rickard Johansson samtidigt som assisterande tränaren Jesper Ny besökte domarrummet för ett samtal.

Efter hemska 0–9 på två matcher blev det i varje fall en rejäl uppryckning när topplaget Utsikten, med gamle landslagsspelaren Stefan Rehn som tränare, kom på besök. Efter några inledande minuter där ÅFF så skärrat ut och bjöd på en rad hörnor jämnades spelet ut. Klockan hade tickat 20 minuter när Utsiktens farliga kantspringare Arvin Shojaee spelade bollen snett inåt bakåt – mitt på en ÅFF-försvarare som styrde bollen i eget mål. Matchbilden var densamma i början av andra halvlek – ända till hemmalaget fick en kontring där Ludvig Holmertz utnyttjade sin snabbhet och sköt in kvitteringen stolpe in. ÅFF hade bud på ett segermål när Alem Plakalo fick ett jätteläge i slutminuterna.

Istället blev tredje raka nollpoängaren.

– Man får inte glömma att vi fortfarande har sju poäng och att dagens match var ett rejält fall framåt. Kan vi bara göra om det här i fortsättningen kommer vi fortsätta ta poäng, sa Rickard Johansson.