31 år ung och på god väg att etablera sig som nästa stora tränarnamn.

Tränarblodet flyter naturligt i Kim Hellbergs ådror och det saknas inte direkt ett driv.

Med hög stämma pushar, instruerar och uppmuntrar han under IFK:s fredagsträning.

Artikelbild

– Man ska inte be om ursäkt. Jag har varit med en del här, sedan har jag huvudansvar för Sylvia. Där är mitt huvudfokus, säger Hellberg som påbörjade ledarbanan i Kimstad innan det blev Kuddby.

På Östgötaporten har Stefan Hellbergs grabb tagit Sylvia till serieseger i division 2 och har fått en jättebra start på division 1-säsongen.

En stimulerande vardag som Hellberg inte vill byta bort.

– Unga, ambitiösa spelare. En massa bra fotbollsspelare. Det är svårt att hitta en bättre miljö, fortsätter Hellberg.

Du hörs och märks?

– Jag gör det jag blir tillsagd att göra. Jag tror på mig själv och vet själv att jag är duktig på de här sakerna. Jag försöker göra det på bästa sätt.

Jens Gustafsson ger Hellberg förtroendet att leda övningar.

– En blivande duktig tränare, absolut. En skicklig tränare och som helhet är det en ynnest att jobba med den här staben vi har, tycker IFK-managern.

Och hyllar samarbetet mellan IFK och Sylvia som inte bara gynnar de aktiva spelarna.

Kim Hellberg får en chans att arbeta med etttalangfullt division 1-lag ena dagen och leda Christoffer Nyman, Simon Thern och Alexander Fransson nästa.

– Det finns en tanke kring samarbetet med Sylvia att vi närmar oss varandra. Det behövs i idag när vi har så många fantastiskt duktiga och unga spelare som kommer vara viktiga för IFK Norrköping om fem år. Var vi står någonstans. Samarbetet med Sylvia är otroligt viktigt på det sättet – att vi vet vad våra verksamheter gör på daglig basis. Det är en del i det och sedan är det en väldigt skicklig fotbollstränare. Vi hjälps åt för att Sylvia ska vara slagkraftiga i träningsmiljö och matchmiljö.

Kim blir inte så pass duktig att han tar ditt jobb va?

– Det kommer han säkert göra, eller någon annan, säger Jens Gustafsson med ett skratt.

Sylvia med två raka segrar kliver in i en mycket tuff matchperiod. Tvåan Akropolis (hemma), fyran Sandviken (hemma), och serieledarna Umeå (hemma) väntar de fyra kommande omgångarna där även Sollentuna (borta) står på programmet.

– Det känns som en rolig period. Vi har en poängbuffert som gjort att vi kommit i väg lite, vi har skapat en möjlighet att spela de här matcherna utan ångest, säger Kim Hellberg som får tillbaka Hadar Sundberg efter avstängning och räknar även med Manasse Kusu.