Tre poäng och nu är Lindö nära kontraktet

Lindö var inför mötet med Husqvarna ställt mot väggen gällande fortsatt spel i division 1 nästa säsong. Laget samlade dock kraft, vann med 2–1 och är nu mycket nära nytt kontrakt.

Lindö fick jubla via två sena mål. Nu är kontraktet i division 1 ytterst nära.

Fotboll2019-09-21 20:29

Matchens första halvlek bjöd på flera chanser. Lägena från respektive lag stoppades dock gång på gång, viljan var stor från båda lagen men resultatet förblev oförändrat till den 14:e minuten. Det som bröt matchnollan var ett misstag via inlägg in i Lindös målområde. Husqvarna petade, i och med tabben, enkelt in det första målet.

– Det var nervöst innan matchen sett till vad som stod på spel. Det blir även värre när vi släppte in ett sånt mål tidigt i matchen. Luften gick helt ur oss efter deras mål, förklarade huvudtränare Patrik Månsson.

Lindö kom ut till andra halvleken och verkade som ett helt nytt lag, total tid som Husqvarna spenderade på offensiv planhalva kunde mätas i sekunder.

Det var total dominans av Lindö som producerade chanser på löpande band men det hårda arbetet gav inget resultat, fram till den 80:e minuten. På hörna letade sig en volley från Molly Wiklander in via ribban. Till publikens jubel satte även Agnes Månsson en pärla i den 93:e minuten som blev det matchvinnande målet.

– Vi jobbade tillsammans istället för att spela individuellt i andra. Det har varit knackigt den här säsongen men det var skönt att det släppte någon gång, sa Agnes Månsson.

Tre poäng togs under lördagen men än är det inte säkrat att Lindö behåller kontraktet kommande säsong. Dock är det nära när man är tre poäng och elva mål före Sjömarken precis under strecket. Lindö avslutar med ett derbyt mot IFK Norrköping.

– Vi kommer köra ända in i kaklet, vi kommer satsa på att vinna mot IFK. Hade varit underbart att avsluta med något som vi inte har gjort tidigare, avslutade Agnes.

Lindö vann hemma.
Matchfakta

Div 1 Mellersta Götaland Damer

Lindö FF–Husqvarna FF 2– 1 (0–1)

Målen: 0–1 (14) Lina Gasslander, 1–1 (80) Molly Wiklander, 2–1 (90) Agnes Månsson.

Karta: Fastighetsteknik arena, fd City Gross Arena