Tredje förlusten för NKIK i tvåan

Förlust för ungt NKIK mot topplaget Göksten (18–21), Det var främst fyra olyckliga minuter i andra halvlek som avgjorde.

Nellie Wetterholm satte sex bollar från linjen.

Handboll2019-10-20 19:28

Efter uddamålssegern i derbyt mot RP åkte NKIK på en ny hemmaförlust i Mässhallen.

Göksten som seglade upp som en av tabellens topplag efter segern, hade svårt att rycka till ledning.

NKIK stretade emot bra, fram tills det var 20 minuter kvar av matchen. Göksten plockade hem fyra mål på lika många minuter och gock från 12–13, till 12–17.

För NKIK blev den marginalen för stor för att övervinnas trots att hemmalaget klättrade till 18–19. På slutet satte Hanna Ed Södertröm de bollar som fastställde slutsiffrorna 18–21.

Målen, NKIK: Nellie Wetterholm 4, Wilma Lager 3, Nora Werme 3, Alice Küla 2, Maja Hallgren 2, Thea Holmberg 2, Tilda Lusminki Johansson 1, Josefine Rindeborn 1.