LÄS MER: Fritzell lämnar Libk

Och sen dragit.

Sånt föder givetvis frågor.

Är det en olycklig tillfällighet att det blivit så?

Eller är det ett mönster där mer pengar och bättre förutsättningar att bedriva elitinnebandy finns på annat håll än i Linköping?

Ja, vem vet.

Klart är i alla fall att det är en tuff situation för en förening, ett elitlag, som vill framåt och som strävar högre än att ha två finalförluster som främsta merit, hela tiden får börja om istället för att bygga vidare.

Lite så var det inför årets säsong. Även om den tydliga inriktningen då var just att man ville bygga om och göra något nytt. Man tappade Tobias Gustafsson, som man gärna ville behålla, men släppte samtidigt iväg några spelare som inte riktigt passade in i det nya sättet att spela.

Det köper jag. Resultatet blev ju dessutom bättre den här säsongen än förra så ingen kan säga annat än att det fick önskad effekt.

Värre nu.

LÄS MER: Libk på väg att värva ny stjärna

Nu ville klubben ta nästa steg för att på allvar utmana de två stora, Storvreta och Falun. Man gjorde klart med en prestigevärvning i Pixbos Max Wahlgren och vi såg alla framför oss en drömkedja med Gustav Fritzell, Matej Jendrisak och Max Wahlgren.

En kedja som skulle kunna matcha vilken annan som helst i hela serien.

Men den sprack.

En stark backuppsättning försvagades också rejält när Joel Dagman bestämde sig för att flytta hem till Småland igen och sägs snart vara klar för Mullsjö.

Så istället för att värva för att spetsa laget tvingas Libk nu värva för att fylla två stora hål.

Skillnad det.

Men är det en tillfällighet eller ett mönster?

Jag skulle säga att det är det första. Visst, Linköpings sporthall är inte känd för att vara den flådigaste i landet, långt därifrån, och klubben kämpar ofta med brist på träningstider och får mer än en gång byta till andra hallar eller ägna sig åt alternativ träning.

En ren innebandyanläggning där lagen kan samlas, elit och ungdom, står högst upp på klubben önskelista men verkar inte bli verklighet om man får tro kommunens planer för hallbygge framöver.

Inte heller betalar Libk de högsta lönerna till sina spelare. Man har, tycker jag, visat en sund ekonomisk inställning i sin verksamhet och klarar enligt de första beskeden den kommande elitlicensen utan problem.

Viktigt det också.

Den stora frågan nu är ändå om Libk kommer lyckas fylla de luckor som uppstått för att fortsätta vara en utmanare till de bästa lagen.

Eller får man helt enkelt sänka sin ambitionsnivå?