Tunga forwards klara för Smedby

Smedby har gjort klart med två giftiga anfallare till nästa säsong.

Sanel Hamzic och Marcus Johansson.

Sanel Hamzic och Marcus Johansson.

Foto: Smedby AIS

Fotboll2019-11-15 10:26

Det handlar om 21-årige Sanel Hamzic (Torstorp) och 25-årige Marcus Johansson (Assyriska).

Hamzic har spelat i IFK Norrköping som ung och hade då nye tränaren Rickard Larsén som tränare.

– Mitt val föll på Smedby mest för att Rickard ringde upp mig. Han har varit min tränare när jag var ung och jag hade en riktigt bra tid med honom. Sen har jag varit i Smedby innan och jag vet vilken fin och fantastisk verksamhet det är. Sen får man även väldigt bra förutsättningar när det handlar om träning i Smedby så det är de största anledningarna till varför. Det ska bli riktigt kul att få vara en del av Smedby igen och att försöka hjälpa laget så mycket jag kan med dom kvalitéer jag har. Mina förhoppningar år 2020 är att försöka vinna varje match och att vi i laget hittar en bra gemenskap så det kommer bli ett riktigt roligt år. Min position är anfallare, men med Rickard vet man aldrig. Han kommer i alla fall få ut det bästa ur mig, det vet jag. Jag gillar inte att berömma mig själv, men jag har ett bra avslut och en fin passningsfot, säger Sanel Hamzic till Smedbys hemsida.

För Marcus Johansson, som har haft en trasslig karriär med korsbandsproblem, blir Smedby en helt ny destination.

– Efter fyra år i Assyriska kände jag att jag ville testa något nytt och jag fastnade för Smedbys ambitioner. Det känns som en familjär förening och jag tror hårt på Rickards och föreningens planer. Jag är taggad på att få komma in i omklädningsrummet och få träffa grabbarna, så det känns kul att få representera Smedby. Mina förhoppningar är att kunna bidra så mycket som möjligt för att klubben ska ta steget upp till division II, så det ska bli riktigt kul. Min position är forward, men jag kan även spela som yttermittfältare. Mina styrkor är min snabbhet och att jag alltid jobbar hårt och pressar backlinjen, samt att jag gör en del mål. Jag tror jag kan komma in med min erfarenhet och tillföra positiv energi till resten av gruppen, samt spela med ett lugn, säger Marcus Johansson till hemsidan.

Så här säger Rikard Larsén om de båda nyförvärven:

– Sanel är en härlig människa och en talangfull fotbollsspelare. Han vet om att han måste börja jobba stenhårt för att komma tillbaka eftersom han har varit lite skadeförföljd det senaste året, vilket hämmat honom självklart. När och om vi lyckas få alla bitarna på plats igen så är det ingen tvekan om att vi har en riktigt bra bollspelare med oss in i 2020. Marcus har hunnit bli 25 år, men ändå känns det som att han varit med i lokalfotbollen längre än så. Mycket skador har stört Marcus genom åren, men det senaste året har han fått vara hel. Vi är väldigt glada att Marcus valde oss här i SAIS. Han är en snabb, målfarlig och hårt arbetande spelare som alltid vill göra det bästa för sina lagkamrater. En mycket fin människa som passar perfekt in hos oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!