Det var han som skickade in den sena 2–2-kvitteringen i femte tilläggsminuten. Sylvia som hade finalen i sina händer tappade allt när den efterföljande straffläggningen gav segerbucklan till Sleipner.

Bittert, samtidigt som den blårandiga kunde jubla efter Jimmy Karlssons räddning och Hampus Näsströms sista straff som innebar 6–4.

– Det var tungt, vi spelade inte alls bra idag. Men som så många gånger förr vet vi att bara vi får in ett mål kommer det fler mål också. Otroligt roligt att vi vinner och tar en titel i år, säger Philip Özer efter att laget lyft cupbucklan och firat med lagkompisarna.

Artikelbild

| Saida? Redan före sista straffen jublade Sleipnermålvakten.

Det var ingen dålig fotboll som Sleipner och Sylvia presterade inledningsvis.

Passnings-, omställningsinriktad med bredd och bra tempo.

Det mesta fanns där – men ändå inte.

Inne i de båda boxarna var det tomt och ganska händelselöst.

Artikelbild

| Precision. Antonios Abdul Ahad slog flera fina bollar från sin ytterbacksposition.

I första halvleks sista minut bröts det mönstret.

Christoffer Tapper Holter trycktes ned i en närkamp mitt på planen.

Artikelbild

| Avgjort. Kvällens sista löpning gick undan när firandet tog vid.

Tapper blev istället irriterad, rättare sagt ilsken. Han tog hand om frisparken. Avancerade via ett snyggt väggspel och placerade in 0–1 bakom en chanslös Jimmy Karlsson. En kalldusch för Sleipner att ta med sig in till omklädningsrummet inför andra halvlek.

Sleipner blev tyngre framåt i andra halvlek, satte in Daniel Källsholm och bjöd på några vassa chanser i inledningen.

Artikelbild

| Tungt. I dryga 50 minuter hade Sylvia segern inom räckhåll. Så kom den sena kvitteringen och straffarna.

Det passade Sylvia bra, Felix Bengtsson kunde med ett placerat skott via stolproten och in, sätta 0–2 efter dryga 60 minuter.

– Jag tyckte vi gjorde det bra idag. Det var skönt att göra 2–0. Men nu är det bara tråkigt, sa 19-årige Sylvias målskytt.

Artikelbild

Sleipner fortsatte nöta på att spräcka målnollan. Mikael Mattsson tryckte bokstavligt talat in 1–2 med åtta minuter kvar under nättaket.

Segern verkade rinna iväg till Sylvia som smart köpte tid nere vid Sleipners hörnflagga, klockan tickade iväg till ett avgörande.

Artikelbild

Trodde alla.

Sleipner som blivit mästare på sena upphämtningar i serien, kvitterade i femte tilläggsminuten genom Philip Özer som likt Mattsson pressade in 2–2, fast lågt och mellan täckande ben.

Artikelbild

– Otroligt jobbigt. De är så starka på sina fasta situationer och så kvitterar de i sista sparken, fortsatte Felix som fick trösta sig med pris som bäste spelare i Sylvia.

Sedan kom straffarna och avgörandet.

Artikelbild

Där var Sleipner kyligast, målvakten Jimmy Karlsson säkrast med bäst grepp om nerverna och cupbucklan.

– Det var en viktig seger för oss, men vi har en mer betydelsefull match mot Rynninge nu på lördag, sa Philip Özer mellan gratulationerna till titeln.