Tre gymnasieskolor hade tagit sig hela vägen till det slutliga finalspelet i futsal för gymnasietjejer, som Kunskapsgymnasiet från Norrköping arrangerade i Mässhallen på onsdagen.

Gästerna var "ofina" nog att besegra hemmatjejerna med stora siffror, 7–0 respektive 8–1, och därmed fick Kunskapsgymnasiet nöja sig med SM-brons.

– Det känns skönt det också, sa Elin Klint, Kunskapsgymnasiets målvakt, som inte var allt för besviken över att guld och silver hamnade hos finalmotståndarna.

Artikelbild

– Vi var ju typ sex spelare, hade bara två avbytare så det var väldigt kämpigt. Sen spelade vi matcherna direkt efter varandra så vi var väldigt trötta och orkade inte riktigt, sa Elin direkt efter slutsignalen.

Vad hade ni för förhoppningar inför finalspelet?

– Vi visste ju att vi var få spelare så vi tänkte mest att vi gör vårt bästa. Sen visste vi att det var bra lag med för det är ju final. Jag tycker vi gjorde vårt bästa, det var väl lite på slutet när vi var trötta som det blev lite onödiga misstag och ofokuserat i passningarna, sa Elin.

Hon har inte varit med på vägen fram till finaldagen, men varit andramålvakt i Norrköping Futsalklubb vid några tillfällen. Tidigare har hon mest varit handbollsmålvakt.

Artikelbild

– Det är lite skillnad faktiskt. I futsal är det större boll och spelarna kan komma närmare målet, sa Elin.

Freja Hillbom gjorde hemmaskolans enda mål.